Ingredinente:
Tocăniţă: piept de pui dezosat (mare), 4 căţei usturoi, suc de roşii concentrat, sare, piper negru măcinat, ulei, 1 lingură vegeta, 2 foi dafin.
Piure: 1 Kg cartofi albi, ulei, unt, 1 pahar lapte.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spală, se taie feliuţe şi se pune la călit în ulei după care se adaugă treptat apă fiebinte în care se pun foile de dafin, sare, piper şi se lasă la foc mic 20 de minute. Se adaugă usturoiul tocat mărunt, sucul de roşii şi vegeta după gust încă 10 minute apoi se ia de pe foc.
Cartofii tăiaţi cuburi se pun la fiert în apă cu puţin ulei şi sare, se strecoară, se adaugă untul şi laptele treptat, se amestecă până se omogenizează. Piureul se poate orna cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Bucătar: Rebeca (casnică)
Poftă Bună!
Lasă un comentariu