Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad a redat, în această dimineață, realitatea cruntă din spitale, care nu mai fac față numărului mare de bolnavi diagnosticați cu Covid-19.
Directorul DSP a invocat cazul unei tinere de 24 de ani, căreia i se căuta cu disperare, aseară, un loc la ATI și îi sfătuiește pe cei cu comorbidități să stea acasă până trece valul patru al pandemiei.
„”S-a eliberat un loc la ATI”…. o familie se bucură, alta plânge… și tot așa.. .auzi la UPU, auzi în stație, auzi la tv, auzi pe stradă… sau cineva întreabă… la fiecare oră… minut… un telefon… din judet… din alte județe… din țară. Pt. o tânără din ceva oraș au sunat aseară prin toate județele… are 24 de ani… au sunat si la noi și la alții… și alții sună… și părinții sună… toate spitalele au zeci de pacienți în așteptare… singura soluție vaccinați-vă, iar daca aveți comorbidități… stați acasă până trece valul acesta crunt… nu vor fi curând locuri la ATI…”, a scris Horea Timiș pe Facebook.
Acesta s-a referit și la cadrele medicale, marcate profund de tot ceea ce se întâmplă. „Vor trece ani până se vor șterge din memoria noastră aceste telefoane și întrebări. Altii ne vor acuza, altii ne vor lăuda. Colegii din UPU, ambulanțe, DSP și toate secțiile și spitalele Covid văd niște situații ce nu vor rămâne fără o amprentă. Trebuie rapid creat un suport pshihologic și trebuie urgent legiferat acest aspect, asta dacă ne pasă. Dacă nu se intervine în sustinerea cadrelor medicale acum, mai târziu nu o să le mai avem nici pe acestea”, a avertizat Horea Timiș.
UPDATE: „Nu COVID-ul, ci birocrația ne duce cu mortalitatea pe locul I în Europa”
„Ținem pacienți în containere și prin ambulanțe dar nu putem să îi ducem în clădirile de spitale vechi, pentru că nu sunt conforme autorizate de ISU și DSP și alte instituții… nu facem lucrări de tras o țeavă de oxigen și curent decât dacă avem firme autorizate să tragă o țeavă avizată cu plan și studiu.. și cu multe dosare.. … apoi trebuie să facem selecție de ofertă….30 de zile, achiziție în n acte reglementat….apoi recepție… apoi… hârtii….tone de hârtii…. și justificări și ședințe și comisii… de frica unor instituții de control nimeni nu face nimic decât cu procedură. Nu COVID-ul, ci birocrația ne duce cu mortalitatea pe locul I în Europa”, a mai adăugat directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.
Lasă un comentariu