Un stil de viață sănătos implică o alimentație sănătoasă, echilibrată, la care se adaugă exercițiile fizice. Împreună rezultă o echipă îmbatabilă împotriva kilogramelor în plus, dar și împotriva factorilor dăunători externi. Pentru a mânca sănătos este nevoie doar să respecți câțiva pași simpli oferiti de diete-sanatoase.ro care vă vor ajută la îmbunătățirea sănătății, dar și la pierderea kilogramelor în plus.
1. Bea 2 pahare de apă înainte de masă
Hidratarea este esențială pentru un stil de viață sănătos. Apa purifică și detoxifică organismul conferindu-i sațietate. Două pahare de apă înainte de micul dejun pregătesc organimsul pentru ingerarea alimentelor și se evită obezitatea. Acest procedeu se poate repeta înainte de orice masă sau gustare.
2. Începe să consumi fructe
Cheia unei diete sănătoase constă în consumul constant de fructe și legume. Recomandat este ca gustările dintre mese să fie fructe sau legume deoarece acestea dau organismului vitamine, fibre și minerale esențiale pentru întărirea sistemului imunitar și revigorarea organismului. În plus, ele facilitează digestia și pot ajuat la pierderea kilogramelor în plus.
3. Mănâncă încet
Potrivit unui studiu realizat de Spitalul General Laiko din Atena s-a demonstrat că dacă mănânci încet se secretă anumiți hormoni care conferă senzația de sațietate corpului. În schimb, dacă mănânci repede acești hormoni nu se eliberează și vor accentua senzația de foame crescând astfel riscul de îngrășare.
4. Optează pentru alimentele organice
Efectele benefice ale nutrienților din toate produsele sunt aceleași, însă produsele organice au un mare avantaj, acela de a fi mai puțin contaminate de pesticide, după un studiu realizat de Universitatea Stanford. În plus, proprietățile sale organoleptice, adică mirosul și gustul sunt mai bune datorită metodelor de cultivare mai puțin invazive. Acesta este și motivul pentru care prețul lor este ceva mai mare decât al celorlalte.
5. Încearcă să consumi cantități mai mari de fibre din mai multe surse
Fibrele hrănesc, echilibrează și curăță organismul. Sunt recomandate aproximativ 25 grame de fibră pe zi, cantitate cam greu de obținut doar cu un fruct sau cu o salată pe zi. Din acest motiv este foarte important să combini și să consumi diferite alimente bogate în fibre, ca: cerealele, fructele, legumele, paste integrale etc.
6. Cină ușoară
Peste noapte, digestia este mai lentă și organimsul consumă mai puțină energie. O cină bogată peste noapte formează depozite sub formă de grăsime, și astfel
“șansele de îngrășare” sunt foarte mari. O cină indicată pentru a nu “câștiga” kilograme în plus poate fi constituită de o supă degresată, însoțită de un ou fiert, pește sau de două felii de brânză. Încercați să nu depășiți 500 de calorii la cină.
7. Înainte de culcare, ia o băutură ușoară
Studiile indică faptul că somnul ajută la prevenirea creșterii în greutate. Prin urmare, pentru un somn liniștit și odihnitor bea o cană de ceai de tei sau de mușețel, sau chiar o cană de lapte cald cu o lingură de cacao pură care te va ajută să dormi mai bine.
Și cum orice schimbare începe din interior, este indicată autodisciplina prin care se elimină tabieturile alimentare nesănătoase.
Lasă un comentariu