Scurgeri de gaz lichefiat pe DN7. Traficul rutier în zonă, deviat pe DJ 682 (UPDATE)

Scurgeri de gaz lichefiat pe DN7. Traficul rutier în zonă, deviat pe DJ 682 (UPDATE)

Pe tot parcursul nopții trecute, s-a intervenit pentru dispersarea vaporilor cu două autospeciale de stingere de capacitate mare la locul în care o autocisternă încărcată cu gaz lichefiat s-a răsturnat duminică după-amiaza.

Duminică seara, la ora 21, a ajuns echipa din cadrul societății comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna. În urma reevaluării efectuate de pompieri împreună cu reprezentanții societății comerciale, s-a constatat că există o fisură la nivelul autocisternei care prezintă scurgeri de lichid. Astfel, pentru îndepărtarea oricărui pericol, pompierii militari arădeni au intervenit cu trei linii de furtun pentru a crea o perdea de apă în vederea dispersării vaporilor.

Totodată, pentru a asigura necesarul de apă, tehnica de intervenție a fost suplimentată cu o autospecială de stingere de capacitate mare din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad.

La locul evenimentului a ajuns și un reprezentant al Gărzii de Mediu pentru evaluarea situației.

De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Arad s-a acționat pentru asigurarea măsurilor de protecție și menținerea perimetrului de siguranță, în vederea interzicerii accesului persoanelor neautorizate în zonă.

Astfel, și în aceste momente, la locul evenimentului se acționează pentru îndepărtarea oricărui pericol și menținerea perimetrului de siguranță. Pentru a asigura necesarul de apă, la misiune sunt angrenate trei autospeciale de stingere.

Intervenția este coordonată de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, colonel Gârbău Cristian.

Traficul rutier va rămâne deviat pe D.J. 682.

UPDATE 1: Substanța inflamabilă, deversată pe sol

Împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu a fost luată decizia deversării substanței pe sol. Menționăm că solul va fi depoluat de către reprezentanții societății comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna, imediat după finalizarea intervenției. Pe tot parcursul misiunii, pompierii militari arădeni vor continua intervenția pentru dispersarea vaporilor și asigurarea măsurilor specifice, transmite ISU Arad.

UPDATE 2: Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad anunță că la ora 12.45 cisterna fost repusă pe roți, în depline condiții de siguranță.

Misiunea pompierilor militari arădeni a fost încheiată cu succes, forțele care au luat parte la acșiune s-au întors la bază.

Începând cu ora 13.30, traficul pe DN 7 a fost reluat.

Sursa foto/video: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.