Sala de conferințe a Universității „Aurel Vlaicu” a găzduit joi, 30 august 2018, workshop-ul „Viziune și ambiție digitală pentru Arad”, eveniment organizat în cadrul proiectului european „Digital Cities Challenge” (Provocarea Orașelor Digitale).
Proiectul este implementat de Primăria Municipiului Arad, în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad, în perioada februarie 2018 – iulie 2019, informează municipalitatea.
La workshop au luat parte, alături de reprezentanți ai administrației locale, oameni de afaceri, reprezentanți ai unor instituții de învățământ și de cultură, specialiști în domeniul educației și cercetării, furnizori de utilități, instituții financiare. Participanții la acest atelier de lucru au colaborat cu idei și propuneri la conturarea principalelor direcții ale transformării digitale a Aradului. Toate ideile și concluziile întâlnirii constituie punctul de plecare al viitoarei strategii și vor fi cuprinse într-un raport ce urmează să fie prezentat Comisiei Europene, în luna octombrie.
Workshop-ul „Viziune și ambiție digitală pentru Arad” a fost moderat de Daniela Florea, consultantul desemnat de Comisia Europeană pentru a sprijini Municipiul Arad în implementarea proiectului şi prof. dr. ing. Mariana Nagy, consultantul local pentru proiect.
Primăria reamintește faptul că Municipiul Arad se numără printre cele 15 orașe din Europa selectate de Comisia Europeană pentru a beneficia de servicii de consultanță personalizate în elaborarea și implementarea unei strategii locale de transformare digitală. Este vorba despre:
- Consultanță și sprijin specializat de la experți internaționali;
- Acces la instrumente de lucru;
- Acces la sesiuni unice și inovatoare de instruire în domeniul digitalizării;
- Dialogul cu alte orașe din Europa pentru a face schimb de idei, experiențe și bune practici în domeniu digitalizării;
- Acces la rețele și platforme europene.
Inițiativa „Digital Cities Challenge” este concepută să ajute orașele europene să promoveze utilizarea tehnologiilor avansate. Astfel, orașele implicate vor genera creștere, vor crea locuri de muncă și vor deveni locuri mai bune în care să trăim, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.
„Selectarea orașului nostru a fost determinată de potențialul neexploatat de digitalizare, de pașii deja făcuți și de faptul că se demonstrează un angajament ferm de a implica actorii locali interesați în transformarea digitală”, se mai arată în comunicat.
Lasă un comentariu