La sediul Inspectoratului Școlar Județean Arad, a avut loc întâlnirea de lucru a Comisiei judeţene pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar. În cadrul întâlnirii a fost semnat Planul Inspectoratului Școlar Județean Arad privind reducerea fenomenului de violență în mediul școlar pentru anul școlar 2018-2019, în urma activității comune de elaborare a acestuia.
Au participat inspectorul școlar general delegat al I.Ș.J. Arad, prof. dr. Anca Stoenescu, în calitate de președinte, inspectorul școlar general adjunct, prof. Nicolae Pellegrini, în calitate de vicepreședinte, și alți membri ai comisiei – prof. Ioana Camelia Moler, inspector şcolar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, prof. Emilia Sorițeu, inspector școlar pentru Educație timpurie, comisar șef de poliție, Mladin Cristina din partea Inspectoratului Județean de Poliție Arad, căpitan Henț Petrică din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, Popovici Silvia, consilier superior în cadrul Srviciului Învățământ, Sănătate, Primăria Municipiului Arad, cadre didactice și reprezentanți ai unităților de învățământ din municipiul și județul Arad. Totodată, din cadrul Comisiei judeţene pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar mai fac parte, în calitate de membri, elevi ai Consiliului Județean al Elevilor – președinte C.J.E., Oana Masichevici și avocatul elevilor C.J.E. Georgiana Roț -, dar și Sorin Hoară, în calitate de președinte al Consiliului Reprezentativ al Părinților.
În baza Planului Inspectoratului Școlar Județean Arad privind reducerea fenomenului de violență în mediul școlar pentru anul școlar 2018-2019, unitățile de învățământ din municipiul și județul Arad au rolul de a-și elabora, aplica și monitoriza Planul propriu operațional cu privire la reducerea violenței.
Planul I.Ș.J.Arad a fost întocmit pe baza diagnozei fenomenului la nivelul județului Arad realizată de către I.P.J.Arad și I.Ș.J.Arad pentru anul școlar trecut. Astfel, au fost conturate câteva obiective generale, care vor fi concretizate prin acțiuni asumate de către toți partenerii locali, dintre care IȘJ amintește:
- reducerea numărului actelor de violenţă şi a infracţiunilor comise în perimetrul unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente acestora în anul şcolar 2018-2019;
- creşterea gradului de informare a elevilor și părinților prin implicarea acestora în programele și activitățile educative cu caracter preventiv;
- optimizarea sistemului de comunicare reală şi eficientă între şcoală, autorităţi şi familie pentru identificarea, monitorizarea şi prevenirea actelor de violenţă/infracţiunilor, prin implicarea tuturor factorilor educaţionali.
Lasă un comentariu