Privind sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) în legătură cu moţiunea de cenzură, s-a dovedit că nu există un conflict juridic între Guvern și Parlament, Curtea hotărând astfel să nu se pronunțe pe fond, susţine senatorul Ioan Cristina.
„Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie în care Curtea a considerat că nu e conflict. Unii susțin că motivarea s-ar putea traduce prin faptul că se respinge de fapt sesizarea Guvernului referitoare la moțiunea de cenzură și că CCR ar fi decis că (a) o moțiune poate fi depusă în sesiune extraordinară și (b) că o moțiune poate fi depusă într-o sesiune și votată în alta. Dacă este așa, CCR demonstrează încă o dată că funcționează ca o prelungire politică a PSD. Această decizie contravine literei și spiritului Constituției, unde se spune că se poate depune o singură moțiune pe sesiune parlamentară, adică că se pot depune maxim două moțiuni de cenzură pe an. Decizia CCR deschide calea posibilității de a depune 7 – 8 moțiuni de cenzură pe an”, a declarat Ioan Cristina.
Senatorul arădean a adăugat: „Nu ne este frică de reluarea votului. Ultima dată, PSD și sateliții săi, ALDE și Pro România s-au făcut de râsul întregii Românii: Nu au reușit nici măcar să asigure cvorumul pentru ca votul să se poată desfășura conform Constituției. Nu au decât să persevereze în a se face de râs”.
Rusinos este faptul ca guvernul PNL nu este in stare sa emita un act normativ care sa tina cont de prevederile constitutiei. Din acest motiv toata lumea este vinovata cu exceptia incompetentilor care emit aceste acte nelegale.