Părinții le dau adesea micuților pufuleți, în speranța că aceștia sunt naturali, în comparație cu chipsurile sau alte produse asemenea.
Pufuleţii sunt un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs, însă, ei conţin şi o serie de aditivi alimentari foarte periculoşi, despre care părinții știu prea puțin. Este vorba despre E 102 și E 124, incriminaţi în declanşarea sindromului ADHD (hiperactivitate şi deficienţă de concentrare). Tatrazina E 102 le poate provoca celor mici astm, rinită sau urticarie. Mai mult, creşte incidenţa apariţiei unor tumori tiroidiene.
E 102 alterează percepţia şi comportamentul, producând stări de confuzie.
De asemenea, pufuleţii conţin și foarte multă sare, care ar putea afecta dezvoltarea rinichilor copiilor.
Lasă un comentariu