Start la înscrieri în taberele gratuite Junior Ranger din Parcul Natural Lunca Mureșului și Parcul Național Retezat

Start la înscrieri în taberele gratuite Junior Ranger din Parcul Natural Lunca Mureșului și Parcul Național Retezat

Organizatorii au dat start înscrierilor în taberele gratuite Junior Ranger care se vor desfășura în Parcul Natural Lunca Mureșului și Parcul Național Retezat.

Cele două tabere, realizate în cadrul proiectului Junior Ranger, atât la munte cât și la luncă, sunt adresate elevilor din comunitățile limitrofe celor două arii naturale protejate (Parcul Natural Lunca Mureșului și Parcul Național Retezat) cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani care vor participa gratuit, timp de 5 zile, într-o tabără specifică. Vor fi selectați câte 15 elevi în fiecare tabără, în urma participării la concursul cu tema „Natura din jurul nostru”. Înscrierile la concursul „Natura din jurul nostru” se derulează în perioada 25 mai – 10 Iunie, conform Regulamentului public de pe paginile media ale beneficiarului, pe website-ul https://www.ranger.ro/ și al partenerilor https://retezat.ro, https://luncamuresului.ro/.

Asociația Rangerilor din România, în parteneriat cu R.N.P. ROMSILVA – Administrația Parcului Național Retezat R.A. și R.N.P. Romsilva – Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului R.A., derulează în perioada mai – octombrie 2023 proiectul Junior Ranger și la munte și la luncă, acesta fiind finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin programul Spații Verzi, componenta Arii Naturale Protejate.

Costurile legate de organizarea taberelor vor fi acoperite integral de organizatori. Acestea includ cazarea, masa şi activităţile conexe desfăşurate în timpul taberelor. Transportul la locația desfășurării taberelor se va face cu trenul, ținând cont de importanța și beneficiile transportului ecologic. (Trenul este un mijloc de transport cu emisii mai reduse comparativ cu automobilele, promovând astfel un stil de viață mai durabil și respectuos față de mediu.)

Cu ocazia celor cinci zile în tabără, participanții vor avea ocazia să petreacă timp în aer liber, să înveţe despre natură și rolul ariilor protejate prin intermediul jocurilor, să exploreze şi să experimenteze rolul de ranger în ariile protejate, pentru a înţelege mai bine cum anume pot proteja natura. În cadrul taberelor vor fi organizate excursii în ariile protejate, competiţii pe echipe, plimbări cu bicicleta, canoe sau tiroliană, în funcţie de specificul fiecărui parc.

Proiectul Junior Ranger și la munte și la luncă este derulat de către Asociația Rangerilor din România și este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin programul Spații Verzi, componenta Arii Naturale Protejate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.