ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAŢIEI DE PROPRIETARI

ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAŢIEI DE PROPRIETARI

Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari are in principal atributiuni privind alegerea presedintelui, comitetului executiv si comisiei de conzori; adoptarea bugetului de venituri si cheltuieli; adopta, modifica si revoca hotarari.

Pentru convocare, proprietarii trebuie anuntati prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra datei adunarii generale cu cel putin 7 zile inainte de data desfasurarii, inclusiv cu privire la ordinea de zi. Adunarea Generala poate adopta hotarari daca majoritatea proprietarilor membrii ai asociatiei sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.Daca nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, Adunarea Generala va fi reconvocata in termen de maxim 10 zile de la data primei convocari.La Adunarea Generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei au fost convocati, hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora .Dovada reconvocarii o constituie afisul de la avizier si tabelul nominal convocator cu semnaturi. Neindeplinirea acestor proceduri duc la nulitatea adoptarii eventualelor hotarari in Adunarea Generala reconvocata, datorita viciilor de procedura care fac ca Adunarea Generala sa se fi desfasurat in conditii nestatutare.Acolo unde proprietarii nu locuiesc efectiv in imobil, dovada scrisa a anuntarii acestora o constituie confirmarea de primire postala.

Adunarea Generala se convoaca fie de presedinte asociatiei de proprietari fie de comitetul executiv. Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, Adunarile Generale extraordinare pot fi convocate de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul de proprietari membrii ai asociatiei.

In situatii exceptionale hotararile in asociatie pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor a unei scari sau unui bloc, pentru probleme ce ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.

Responsabilitatea punerii in practica a hotararilor si deciziilor proprietarilor luate fie in Adunarea Generala fie sub forma de tabel nominal ii revine comitetului excutiv.Refuzul de a le pune in practica total sau partial de catre comitetul executiv inclusiv presedintele, acestia raspund personal sau solidar in fata legii si a proprietarilor.

In Adunarea Generala, comitetul executiv isi prezinta darea de seama anuala iar comisia de cenzori raportul de activitate, propunand descarcarea de gestiune a comitetului executiv si al administratorului.

Pentru adoptarea hotararilor in Adunarea Generala se va avea in vedere ca: fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa; la hotararile cu privire la fondurile pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar are o pondere egala cu cota parte din proprietatea comuna; un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membrii absenti daca prezinta imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza. Proprietarii isi justifica calitatea de proprietari prin prezenta la Adunarea Generala cu urmatoarele acte: actul de vanzare-cumparare cu calitatea de titular, act de donatie, de mostenire sau de partaj.

Vasile Arion,
vicepreşedinte al ULAL Arad

  1. Înainte de a avea bogăţii, trebuie să ne magnetizăm mintea cu o dorinţă intensă pentru bogăţie. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câştige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteţi mesajul PROIECT la adresa de email b_ioana88cj@yahoo.com

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.