ALEGERI în două comune din judeţul Arad. Edilii AU SFECLIT-O şi spun adio primăritului

ALEGERI în două comune din judeţul Arad. Edilii AU SFECLIT-O şi spun adio primăritului

Două comune din judeţ au rămas fără primari, după ce au suferit condamnări penale iar prefectul a emis ordine de încetare a mandatelor acestora, conform unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.

Cosmin Pribac, prefectul Județului Arad, a emis zilele trecute un ordin de constatare a încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, prin demisie, a mandatului de primar al Comunei Almaș, în cazul lui Avram Teodor. Ordinul a fost emis în baza unui referat al secretarului comunei Almaș, în care se propunea emiterea sa ca urmare a demisiei lui Avram Teodor din funcția de primar.

Prefectul a mai emis un ordin similar, „privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului domnului Balint Traian – Gheorghe de primar al Comunei Covăsânț”. Ordinul a fost emis în baza unui referat al secretarului comunei Covăsânț, prin care se propunea emiterea sa ca urmare a unei sentințe penale a Tribunalului Arad.

„În ambele comune, până la data organizării alegerilor parțiale, atribuțiile funcției de primar vor fi preluate de către viceprimari. Ordinele pot fi atacate la instanța de contencios administrativ în 10 zile de la comunicare”, precizează comunicatul de presă al Instituţiei Prefectului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.