Amânarea Legii salarizării unitare, „prima bâlbă cu greutate a lui Iohannis şi a lui Cioloş”

Amânarea Legii salarizării unitare, „prima bâlbă cu greutate a lui Iohannis şi a lui Cioloş”

Ion Stan, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Noua Republică, este de părere că amânarea Legii salarizării unitare până în vara sau toamna anului viitor reprezintă o „bâlbă” a guvernului Cioloş. În opinia sa, este o tragere de timp, pentru că este vorba despre o lege care, indiferent ce formă va avea, va crea nemulţumiri şi proteste.

„Prima bâlbă cu greutate a lui Klaus Iohannis şi a lui Cioloş este amânarea legii salarizării unitare, pe care cei doi o plasau între priorităţile stringente. În condiţiile în care legea este ca şi finalizată de către fostul Guvern, tărăgănarea are o singură explicaţie : oricât de echilibrată şi bună ar fi, tot ar stârni o mulţime de proteste din partea celor nemulţumiţi. Guvernul Cioloş încearcă să găsească soluţii pentru a i se arunca în cârcă minimul posibil de eşecuri, pentru că nereuşitele vor fi decontate la alegerile parlamentare din 2016. Iar acestea, cum este şi normal, se contabilizează la Iohannis şi Cioloş, dar şi la PNL, care îi susţine fără condiţii pe cei doi”, spune Ion Stan.

„Părerea mea este că nu vom avea o lege a salarizării unitare nici măcar la sfârşitul lui 2016, ci abia după instalarea guvernului rezultat în urma alegerilor parlamentare. Vicepremierul Dâncu ar fi putut să spună că legea este gata, însă Cioloş şi Iohannis i-au cerut să se eschiveze, să spună că este nevoie de mai mult timp, pentru că salarizarea unitară trebuie să ţină cont şi de reformele care se vor face în administraţie. Dâncu s-a conformat, mai ales că şi PSD-ului îi convine tragerea de timp, orice nerealizare a Guvernului tehnocrat sporind nostalgia după Guvernul Ponta, cu câştigul electoral de rigoare. Pe de altă parte, ratarea unei ţinte atât de importante poate crea impresia că ratările vor curge una după alta, confirmând că aşa zisul Guvern de tehnocraţi a fost dinainte destinat a fi unul de sacrificiu, care să pregătească terenul pentru marea confruntare din 2016, mai întâi la alegerile locale, iar apoi, la parlamentare”, a mai declarat Ion Stan.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.