ANTRAX, la graniţa de vest a României! Primele reacții ale oficialilor

ANTRAX, la graniţa de vest a României! Primele reacții ale oficialilor

Opt persoane au fost internate în spital, iar alte aproximativ 50 de persoane se află sub tratament cu antibiotice ca măsură de precauţie, după ce autoritățile maghiare au depistat simptome ale unei infecții cu antrax în localitatea Tiszafured, din estul Ungariei.

Cazul ar avea legătură cu sacrificarea a două bovine la o fermă, potrivit Autorităţii pentru siguranţa alimentară. O parte din carne a fost folosită în zona respectivă, iar restul a fost livrată unei companii care deține cantine.

Cinci persoane din Tiszafured au fost spitalizate prezentând simptome ale unei infecţii cu antrax, anunţau vineri autorităţile ungureşti în domeniul siguranţei alimentare.

Autorităţile au acţionat bine în cazul de antrax din estul Ungariei, a apreciat sâmbătă ministrul Agriculturii Sandor Fazekas, care a adăugat că poliţia şi experţii investighează în vederea stabilirii cauzelor şi a vinovaţilor.

Specialistul în agricultură Zoltan Gogos, din cadrul Partidului Socialist (partid aflat în opoziţie), l-a îndemnat vineri pe ministrul Agriculturii Sandor Fazekas, care este totodată reprezentantul Tiszafured în Parlament, să-şi asume responsabilitatea politică „pentru tăcerea pe care autorităţile au păstrat-o asupra cazului” timp de 3-4 zile.

Foto: index.hu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.