Aparatură ce poate depista cancerul în formă incipientă, la Spitalul Judeţean

Aparatură ce poate depista cancerul în formă incipientă, la Spitalul Judeţean

Consiliul Judeţean a alocat, recent, suma de 170.000 de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară Secției Clinice Gastroenterologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Din acești bani s-au achiziționat un video-gastroscop și un video-colonoscop de ultimă generație.

Prof. univ. dr. Eftimie Miuțescu, medic șef al Clinicii Gastroenterologie, a declarat:Cele două aparate sunt utile, în primul rând pentru depistarea cancerului gastric și de colon, în sensul că putem depista leziunile precanceroase și cancerele în stadii incipiente. De asemenea, aparatele sunt folosite în scop diagnostic pentru leziuni (cancer, ulcer, polipi, leziuni inflamatorii) ale esofagului, stomacului, duodenului, colonului și intestinului subțire (ileon). Este singura Clinică din județul Arad în care se pot trata endoscopic hemoragiile digestive (evitând intervenția chirurgicală), se pot rezeca endoscopic leziunile precanceroase, cancerul gastric sau colonic incipient (polipi malignizați).”  

Secția Clinică Gastroenterologie oferă pacienților servicii medicale în regim de spitalizare continuă, servicii în regim de spitalizare de zi dar și consult de specialitate în ambulatoriu.

Consiliul Judeţean Arad a alocat anul trecut peste 7,5 de milioane de lei pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, dintre care aproximativ 6 milioane de lei pentru aparatură medicală.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.