Apartament incendiat intenționat într-un bloc ARED. Mai multe persoane au fost evacuate

Apartament incendiat intenționat într-un bloc ARED. Mai multe persoane au fost evacuate

Un incendiu violent a avut loc duminică dimineața la un apartament situat într-un bloc ARED.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad informează că în această dimineață în jurul orei 4.30 Detașamentul Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială de lucru și salvare la înălțime, o autospecială SMURD și o autospecială de descarcerare pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un apartamentsituat la etajul III, al blocului R21 (zona OMW).

„În momentul sosirii echipajelor de interventie incendiul se manifesta in interiorul apartamentului, în zona bucătărie/living, violent cu propagare mare de fum. În interiorul apartamentului nu se afla nici o persoană.  Pompierii au evacuat preventiv 15 persoane de la nivele superioare. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute fără a se propaga la alte apartamente. Au ars mobilierul și aparatura electrocasnică din bucătărie și s-au degradat toate bunurile din living. De asemenea, in urma degajărilor de fum au fost degradate și celelalte încăperi. După aproximativ o oră la Unitatea de Primire Urgențe s-a prezentat o persoană, cetățean tunisian, intoxicat cu fum, care a susținut că locuiește în apartament”, a precizat Ruxandra Klein, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

În urma cercetărilor pompierii au stabilit ca și cauza probabilă  a ixbucnirii incendiului folosirea cu intenție a sursei de aprindere pentru generarea incendiului.

Sursa foto: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.