Arhitectul Miloș Cristea, evocat la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”

Arhitectul Miloș Cristea, evocat la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”

Biblioteca arădeană va găzdui joi, începând cu ora 14.00, un eveniment dedicat arhitectului Miloș Cristea, cel care a rămas în memoria arădenilor nu doar prin competența profesională de excepție ci și prin dragostea-i nemărginită față de frumusețile orașului de pe Mureș.

Cu acest prilej va fi lansată și cea de-a doua ediție a volumului de dialoguri cu Miloș Cristea, realizat de către jurnalistul Ovidiu Balint. Lansarea volumului „Dialoguri cu arhitectul Miloș Cristea” se va bucura și de prezența a doi distinși arhitecți arădeni, care continuă tradiția excepțională a școlii arhitecturale din partea de vest a României: profesorul universitar doctor Teodor Octavian Gheorghiu și arhitectul Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț și Industrie a județului Arad.

Dincolo de semnalul editorial, manifestarea ce se va derula în Sala „Concordia” se dorește a fi și o dezbatere pe tema extraordinarei moșteniri urbanistice a Aradului, care l-a făcut pe marele nostru istoric național Nicolae Iorga să compare centrul orașului cu celebrul „Ring” vienez.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.