ASTRA ASIGURĂRI intră ÎN FALIMENT. Ce se întâmplă cu ASIGURAȚII companiei!

ASTRA ASIGURĂRI intră ÎN FALIMENT. Ce se întâmplă cu ASIGURAȚII companiei!

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut, miercuri, intrarea în faliment a companiei Astra Asigurări, aflată în administrare specială. Despăgubirile urmează să fie acordate de Fondul de Garantare.

Consiliul ASF a decis retragerea autorizaţiei companiei, pentru că aceasta nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital, a declarat miercuri preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

Printre cauzele care au dus la această situaţie, se numără managementul defectuos, interesele personale ale acţionarilor şi raportarea distorsionată, a mai spus, miercuri, preşedintele autorităţii. La această situaţie s-a mai ajuns şi prin lipsa colaborării acţionarilor societăţii, a adăugat Negriţoiu.

Astra Asigurări deţine 11% din piaţa asigurărilor din România.

Negriţoiu a precizat că fondul are capacitatea şi resursele de a acoperi cererile de despăgubire ale asiguraţilor.

„Principala preocupare a ASF este protejarea clienţilor, împreună cu fondul de garantare”, a asigurat şeful autorităţii.

În ce priveşte banii necesari pentru ieşirea din această situaţie, cele 490 de milioane de lei nu erau suficiente pentru ieşirea din administrarea specială, fiind nevoie de un miliard de lei, a explicat Negriţoiu.

ASF are 1,8 milioane de asiguraţi şi 2,5 milioane de poliţe.

Acţionarii majoritari ai Astra sunt The Nova Group Investments şi Epsilon Estate Provider, controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, aflat în arest la domiciliu.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.