Atenţionare MAE: CONDIȚII METEOROLOGICE NEFAVORABILE şi CIRCULAȚIE în condiţii de IARNĂ în Slovenia

Atenţionare MAE: CONDIȚII METEOROLOGICE NEFAVORABILE şi CIRCULAȚIE în condiţii de IARNĂ în Slovenia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care călătoresc pe teritoriul Sloveniei că datorită codului galben de ninsoare şi polei anunțat pentru zilele de sâmbătă şi duminică sunt posibile disfuncţionalităţi pe autostrăzile slovene.

Potrivit atenţionării de călătorie transmise de MAE, sunt prognozate furtuni de zăpadă în zonele montane înalte şi vânt puternic pe coasta Mării Adriatice.

Circulaţia rutieră pe autostrăzile slovene este deschisă, dar sunt posibile întârzieri în trafic. Se recomandă conducerea prudentă şi respectarea semnelor şi avertizărilor de trafic.

În perioada 15 noiembrie 2015 – 15 martie 2016 este obligatoriu ca autovehiculele care circulă pe teritoriul Sloveniei să fie echipate cu pneuri de iarnă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor şi transportatorilor să consulte pagina de Internet www.mae.ro, să se documenteze asupra condiţiilor de călătorie şi de circulaţie pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, asupra restricţiilor existente, precum şi cu privire la alertele emise de autorităţile slovene. Informaţii privind situaţia circulaţiei rutiere în Slovenia pot fi obţinute 24h/24 de la Centrul de informare http://www.promet.si, precum şi la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) şi 00 386 151 88 518 (internaţional).

MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.