Benzinăriile au SCĂPAT de CONTROALE! Ce spune prefectul

Benzinăriile au SCĂPAT de CONTROALE! Ce spune prefectul

Autoritățile au anunțat finalizarea acțiunilor de control care-i vizează pe agenții economici din domeniul de depozitare/transport/comercializare a carburanților și produselor derivate.

Odată cu anunțul, Instituția Prefectului a prezentat și un bilanț al acțiunilor de control desfășurate în perioada 26 – 31 octombrie 2023.

„Ca urmare a acțiunilor de control efectuate în perioada specificată, au fost constatate 20 deficiente/disfuncționalități/nereguli, fiind dispuse tot atâtea  măsuri pentru remedierea acestora. Au fost aplicate în total 6 sancțiuni contravenționale, din care 4 avertismente și 2 amenzi, în valoare totală de 4.000 lei.  Nu au fost constatate infracțiuni. Acțiunea de control stabilită prin Ordinul Prefectului Județului Arad nr. 533/30.08.2023 a ajuns la final”, transmite Instituția Prefectului.

„Mulțumesc conducătorilor tuturor instituțiilor implicate în acțiunile de control, finalizate la 31 octombrie. Vorbind despre rezultate, așa cum fiecare instituție a avut libertatea de a realiza acțiunile de control conform normelor specifice, consider că fiecare dintre acestea poate oferi o analiză exactă a situației din teren, din perspectivă proprie. Dincolo de sancțiunile aplicate, îmi exprim speranța că aceste acțiuni de control, dar și tragedia de la Crevedia, au determinat creșterea gradului de responsabilitate printre operatorii economici care comercializează sau folosesc, în cantități mari, diferite tipuri de combustibili. Scopul principal al acțiunilor a fost eliminarea tuturor situațiilor periculoase, iar locurile unde au fost aplicate sancțiuni mai importante trebuie să rămână sub atenta observație a instituțiilor de control, astfel încât toate activitățile comerciale să fie desfășurate în siguranță și cu respectarea deplină a legii”, a declarat Toth Csaba, prefectul județului Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.