Biblioteci estivale și activități pentru copii în parcurile arădene

Biblioteci estivale și activități pentru copii în parcurile arădene

Un proiect al administraţiei dă viaţă parcurilor arădene în perioada de vacanţă.

Astfel, arădenii vor avea la dispoziţie bibliotecă în aer liber şi activităţi educative pentru copii, în Parcul Copiilor (lângă Muzeu) şi în Parcul Europa (aproape de baza Constructorul). Proiectul a fost prezentat de vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea şi Răzvan Cadar.

„Este un proiect p0liot, prin care aducem instituţiile în spaţii publice, apropiem tinerii de cultură într-un spaţiu deschis, plăcut. În cele două parcuri, arădenii au la dispoziţie cărţi, vom avea activităţi pentru copii pe parcursul vacanţei, între 15 iulie şi 15 septembrie. Îi aşteptăm pe arădeni în număr cât mai mare! Iniţiativa face parte dintr-un proiect mai mare, prin care încercăm să creăm evenimente plăcute, să promovăm cultura şi să dăm posibilităţi de petrecere a timpului liber într-un oraş viu şi activ”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Vara aceasta au fost înfiinţate două puncte de împrumut, în Parcul Copiilor (în spatele Muzeului), respectiv în Parcul Europa.

„În acest an avem nu una, ci două asemenea locații dedicate cititului şi relaxării. Din ambele puncte, cititorii vor putea împrumuta cărți. Cei mai mici vor avea parte de o mulțime de programe conexe și jocuri interactive, menite să facă și mai plăcută călătoria prin lumea minunată a cărților. Astfel vor putea participa la felurite jocuri colective și de dezvoltare a  dexterității, la desenat pe asfalt, ateliere de pictură, improvizații și traduceri de povești. De asemenea, vor fi organizate ateliere de lucru manual și de origami. Nu în ultimul rând, vor putea asculta povești și participa la jocul «Scaunele muzicale»”, a declarat Răzvan Cadar.

Proiectul este susținut de Biblioteca Județeană A. D. Xenopol.

  1. Ce proiect pilot ? Biblioteca estivala, exista de cativa ani in Arad .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.