Brigittacalatoreste.ro: Momentul 0…

Brigittacalatoreste.ro: Momentul 0…

Viața înseamnă să descoperi frumosul…în fiecare clipă, în fiecare loc. Viața înseamnă să explorezi, să cunoști, să simți, să vezi. Viața este o călătorie! O deosebită, extraordinară și unică călătorie! Poate că momentul acesta de pauză din lumea așa cum o cunoșteam noi și ni se părea „normală”.

Pauză din a călători haotic, în masă și uneori doar de dragul unui selfie într-un loc celebru este exact ce aveam nevoie pentru a realiza faptul că este un adevărat miracol. Miracol să avem posibilitatea de a alege orice punct de pe globul pământesc și să pornim în explorarea acestuia. Poate că acesta este momentul 0 al turismului responsabil, al experiențelor de călătorie personalizate, al reinventării și reconectării la adevăratele valori ale vieții.

Orice schimbare este de obicei percepută ca ceva dificil, ceva de rău augur, de aceea ne temem de ea. De fapt, ne temem de ieșirea din zona de confort, zona obișnuințelor și a banalității. Acum este un bun moment să realizăm că orice schimbare este benefică și sa reflectăm la ce spunea Nelson Mandela: „Nimic nu e mai interesant decât să te întorci într-un loc unde nimic nu s-a schimbat, doar ca să vezi cât de mult te-ai schimbat tu.”

Ce beneficii ne aduce această pauza forțată? Odată cu reducerea traficului rutier și aerian, calitatea aerului pe care-l respirăm a crescut simțitor, apa din canalele Veneției are o claritate incredibilă, pentru prima dată după mult timp, cerul este mai senin ca niciodată, natura revine mai aproape de oameni (ca exemplu vă pot da aici definii care au apărut în diverse zone ale planetei în care nu au mai fost văzuți de foarte mult timp).

Poate această izolare ne-a redat dreptul la visare și planificare… Acum este momentul să ne dăm voie să visăm la destinații de mult dorite sau inedite și să începem să vizualizăm cu puterea minții ce ne dorim să vizităm, ce obiective turistice nu trebuie ratate, ce ne-ar face cu adevărat fericiți. În plus, mai avem o ocazie spectaculoasă acum, aceea de a vizita virtual mari muzee ale lumii din comoditatea locului pe care îl numim acasă.

Cu siguranță prima noastră călătorie atunci când vom ieși din izolare va fi ciudata, dar să privim și partea pozitivă; sunt atâtea variante de măști de protecție disponibile care mai de care mai haioase și inovative încât o să ajungă un trend. Distanțare sociala? Ohh, de când am așteptat să nu stau pe o plaja aglomerată sezlong lângă sezlong sau să savurez un pahar de vin în intimitate la un restaurant! Pașapoarte Covid19? Atâta timp cât vom putea pleca din nou în explorarea lumii de ce nu ar fi o varianta acceptabilă? Până nu de mult aveam nevoie de pașapoarte să călătorim oriunde…

Ce m-a învățat COVID19? Că viața aceasta este despre ACUM, că există doar clipa prezentă, că nimic nu durează o eternitate, ci doar cât este necesar! 2020 ne provoacă ca nicicare alt an să facem ce ne spune instinctul, să ne bucurăm sincer de fiecare întâmplare, de fiecare călătorie, de fiecare om pe care îl întâlnim în drumul nostru. Anul 2020 este despre conștientizare, responsabilizare și reconectare. Anul 2020 mai este și despre visare și planificare pentru că, mai repede sau mai târziu anul acesta vom călători din nou… Momentul acela va fi un moment unic și nimeni nu ne va putea lua bucuria de a împărtăși ce am văzut, ce am trăit și ce am simțit!

Photo credit: Claudiu Negrea

Citește mai multe articole pe: Brigittacalatoreste.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.