CADE primul cap în CRIZA GUNOIULUI: Directorul de la „ADI Deşeuri” şi-a DEPUS MANDATUL (UPDATE)

CADE primul cap în CRIZA GUNOIULUI: Directorul de la „ADI Deşeuri” şi-a DEPUS MANDATUL (UPDATE)

Adrian Ţolea, directorul ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deseurilor (SIGD) Arad, şi-a depus astăzi mandatul, informează surse din Consiliul Judeţean Arad.

Gestul acestuia va fi discutat în Consiliul Director al ADI Deşeuri, format din reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad, ai Primăriei Municipiului Arad şi ai Primăriei Oraşului Pecica, după care va fi supus la vot în următoarea şedinţă a Adunării Generale a ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deseurilor (SIGD) Arad.

De remarcat, că Adrian Ţolea nu a dorit să discute cu noi, respingându-ne apelul telefonic. Ulterior, a revenit cu un SMS prin care ne-a anunţat că este într-o şedinţă.

UPDATE/ Adrian Ţolea: „Nu mi-a plăcut nici mie ce s-a întâmplat în aceste două săptămâni, dar situaţia s-a stabilizat”

Adrian Ţolea a declarat, pentru NewsAr.ro, că în şedinţa Adunării Generale a ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deseurilor (SIGD) a prezentat un raport de activitate aferent perioadei scurse din 24 aprilie şi până în prezent, după care şi-a pus mandatul la dispoziţia Consiliul Director al asociaţiei. „Am prezentat totul foarte obiectiv, am vorbit despre cauze, despre motivele care au condus la această situaţie şi despre măsurile pe care le-am luat, după care am spus că îmi depun mandatul la dispoziţia Consiliului Direcor”, a declarat Adrian Ţolea.

Acesta le-a cerut celor din Adunarea Generală să nu risipească 30.000.000 de euro atrase în judeţul Arad şi a amintit faptul că, de când a fost numit în funcţia de direcor al ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deseurilor (SIGD), a reuşit să finalizeze licitaţiile pentru desemnarea operatorilor de colectare a deşeurilor pentru toate zonele din judeţ, precum şi pe cele pentru desemnarea operatorilor de la staţiile de sortare. Înainte de aceasta, Ţolea a precizat că, pe vremea când a fost preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad, s-a reuşit finalizarea proiectului prin care s-au adus cele 30.000.000 de euro în judeţul nostru, înscriind Aradul între primele 12 judeţele ale ţării în care a fost implementat un sistem integrat de gestionare a deşeurilor.

„Nu mi-a plăcut nici mie ce s-a întâmplat în aceste două săptămâni, dar situaţia s-a stabilizat. Nu este în totalitate rezolvată, dar s-a îmbunătăţit”, a declarat Adrian Ţolea. Acesta a făcut o paralelă cu ceea ce se întâmplă la Galaţi cu sistemul similar de gestionare a deşeurilor, caz în care 56 de primării aruncă gunoiul pe câmp, pentru că nu au un depozit conform. „Acolo, şeful asociaţiei este preşedintele Consiliului Judeţean, de la PSD, şi deşi oamenii i-au cerut ministrului Mediului să meargă la faţa locului acest lucru nu s-a întâmplat. A venit în schimb la Arad, să ne urecheze pe noi, pentru că am atras 30.000.000 de euro”, a spus Ţolea.

În altă ordine de idei, acesta a precizat că Adunarea Generală a ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deseurilor (SIGD) a votat rectificarea bugetului asociaţiei comunitare, ca urmare a amenzii primite de la Garda de Mediu. „Noi nu aveam în buget decât 500 de lei la capitolul amenzi şi nu puteam plăti din alte capitole, astfel încât s-a rectificat bugetul şi am achitat amenda de 10.000 de lei, pe care o vom contesta în instanţă”, a spus Adrian Ţolea.

  1. sa-si dea si Falca Printul Pubelelor Pline demisia

    Raspunde
  2. l-au sacrificat pe tolea , ca sa il scape pe balcea , gianina imparte cartile la Arad !

    Raspunde
  3. Macar atat bun simt sa aibe tolea asta dupa ce am inotat in gunoaie din cauza lui !

    Raspunde
  4. El are treaba cu ce se intampla la Galati.Stil Falca.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.