Caloriferul pentru baie – cum alegi cel mai potrivit model?

Caloriferul pentru baie – cum alegi cel mai potrivit model?

În baie, la fel ca în orice altă încăpere a locuinței, avem nevoie de confort termic, obținut prin asigurarea în mod constant a unei temperaturi ideale. Dacă în camera de zi, în dormitor și în bucătărie acest confort este creat cu ajutorul caloriferelor cu elemenți, în baie sunt folosite calorifere speciale pentru baie, cum ar fi cele de tip portprosop. De ce acestea și nu tot cele cu elemenți? În primul rând, pentru că economisesc spațiu.

Fiind montat vertical, pe perete, un calorifer pentru baie de tip portprosop ocupă mult mai puțin spațiu în comparație cu un model clasic și, în plus, aduce un aer elegant și modern designului din baie. Spațiul băii are caracteristici diferite față de celelalte încăperi din casă, ceea ce înseamnă că alegerea radiatorului trebuie făcută în funcție de acestea.

Cum alegi modelul potrivit de calorifer pentru baie?

Baia este spațiul cu cea mai multă umiditate din locuință, căruia i se adaugă senzația de răcoare, dată de pereții placați cu faianță/gresie. În aceste condiții, se impune montarea unui radiator eficient. Iată care sunt criteriile de care depinde alegerea celui mai bun calorifer pentru baie:

  1. Materialul din care este realizat

Așa cum știm, există trei tipuri de materiale utilizate la realizarea radiatoarelor: oțelul, aluminiul și fonta. Dintre toate acestea, aluminiul este cel mai întâlnit la caloriferele pentru baie, grație proprietăților sale excelente de conductivitate termică. Acest lucru înseamnă că permite încălzirea băii mai rapid și pentru mai mult timp. În plus, costul de achiziție al unui model din aluminiu este mai redus decât al unuia din fontă sau oțel.

  1. Dimensiunea

Dimensiunea caloriferului de baie trebuie aleasă în funcție de cea a băii și de necesarul termic. Cu alte cuvinte, într-o baie mare va trebui montat un radiator pe măsură, care să asigure căldura necesară. Chiar dacă va fi mai mare, radiatorul nu va lua foarte mult din spațiul existent, având în vedere că va fi instalat pe verticală. În cealaltă situație, în care baia este mică, un model mai mic va fi suficient pentru a încălzi un astfel de spațiu. În plus, investiția nu va fi una importantă.

  1. Designul

Chiar dacă în baie petreci mai puțin timp decât în celelalte încăperi ale locuinței, asta nu înseamnă că nu trebuie să-i acorzi aceeași atenție atunci când o amenajezi. În ciuda aparențelor, radiatorul are un rol important în designul băii, așa că ar fi bine să nu îl alegi la întâmplare. De exemplu, un radiator de tip portprosop va fi întotdeauna mai elegant decât un model cu elemenți, mai ales dacă optezi pentru achiziționarea unui model de culoare albă.

  1. Bugetul disponibil

Stabilirea unui buget clar înainte de a merge la cumpărături sau înainte de a vedea ofertele magazinelor online reprezintă un pas foarte important. Varietatea produselor disponibile s-ar putea să te pună într-o mare dificultate. De aceea, având stabilită o sumă fixă, vei căuta doar acele modele care se încadrează în aceasta.

Desigur, bugetul trebuie setat în mod realist. Astfel, dacă dispui de o baie de dimensiuni generoase, evident, ai nevoie de un radiator mare, pentru care va trebui să scoți din buzunar o sumă importantă de bani.

Atunci când vrei să îmbini calitatea cu prețul accesibil, primul magazin din care poți începe căutările este Utilul. Oferta bogată și variată a acestuia reprezintă un mare avantaj pentru tine, căci ai posibilitatea să alegi exact produsul care să corespundă cerințelor tale. Este foarte posibil ca pe utilul.ro să găsești imediat caloriferul pentru baie dorit, fără a mai fi nevoie să pierzi timp căutând pe celelalte site-uri ale companiilor din domeniu.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.