Carnaval medieval la Castelul de la Hunedoara în acest week-end!

Carnaval medieval la Castelul de la Hunedoara în acest week-end!

Castelul medieval de la Hunedoara, cunoscut și sub numele de Castelul Corvinilor sau al Huniazilor este în acest sfârșit de săptămână gazda Carnavalului medieval. Participanții vor fi încântați cu dansuri şi jocuri medievale, tradiţii, legende, arta şi gastronomia secolului al XV-lea, dar şi o paradă a costumelor.

Organizatorii evenimentului sunt A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Istoriei României şi Primăria Municipiului Hunedoara.

În curtea Castelului vor fi organizate, pe parcursul evenimentului, ateliere meşteşugăreşti de olărit, pielărie, ţesătură, concerte de muzică medievală, teatru şi teatru de păpuşi, dansuri şi jocuri medievale.

Sâmbătă, 30 august, la ora 21,00, în curtea din spatele Castelului va fi prezentat spectacolul de teatru „Credinţă şi Sânge”, care îi va avea în distribuție pe îndrăgiții actori Dan Condurache, Denis Ștefan, Diana Dumitrescu, Eugenia Șerban, Corneliu Ulici și Octavian Strunilă. Spectacolul va putea fi, de asemenea, urmărit şi pe un ecran led, amplasat pe platoul din faţa Castelului. Intrarea la acest spectacol este liberă.

Duminică, 31 august 2014, gastronomia  este vedeta zilei. Maestrul bucătar Horia Vârlan şi actriţa Eugenia Şerban vor oferi participanţilor un demo culinar. Nici copiii n-au fost uitaţi. Ei vor primi daruri din partea organizatorilor.

Foto: Facebook

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.