Chitara lui John Lennon, SCOASĂ LA LICITAȚIE

Chitara lui John Lennon, SCOASĂ LA LICITAȚIE

Fanii bogați ai formației Beatles au șansa să dețină chitara electrică la care John Lennon a cântat când a fost înregistrat Paperback Writer în studiourile Abbey Road ale EMI, în anul 1966. Chitara semi-acustică Gretsch 6120 Chet Atkins Nashville a fost pusă în vânzare la o licitație de obiecte rock and roll, la Londra. Chitara este evaluată la 600.000 de lire sterline.

Instrumentul care ar fi putut fi folosit și la compunerea melodiilor „I Am The Walrus”, „A Day In The Life”, „We Can Work It Out and Help!” este descrisă de casa de licitații TracksAuction ca fiind „una dintre cele mai importante ale lui John (Lennon) scoase pe piață în ultimii 30 de ani”. John Lennon a fost împușcat mortal în New York în 1980.

Există fotografii cu Lennon cântând la această chitară în timpul sesiunilor de înregistrare în studiourile Abbey Road.

Chitara este vândută de David Birch, care a primit-o când și-a vizitat vărul în 1967. „Am fost suficient de obraznic să-i cer lui John una din chitarele lui de rezervă”, a scris vărul cântărețului în broșura de vânzare.

În luna mai, o chitară Rickenbacker la care a cântat atât John Lennon, cât și George Harrison în 1963 a fost vândută la licitație pentru suma de 420.000 de lire sterline.

Foto: gbase.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.