Cinematograful Grădiște, transformat într-un centru cultural modern

Cinematograful Grădiște, transformat într-un centru cultural modern

Vechiul cinematograf Grădiște se transformă într-un centru cultural modern, în urma investiției realizată de Primăria Arad pentru reabilitarea acestuia. Cinematograful Grădiște n-a mai funcționat din 1990 și a fost preluat de municipalitate în anul 2012 de la regia națională de difuzare a filmelor  (RADEF) pentru a fi readus în circuitul cultural.

Viceprimarul Municipiului Arad, Călin Bibarț a vizitat astăzi cinematograful Grădiște, unde sunt în curs procedurile de recepție a lucrărilor. Investiția municipalității pentru reabilitarea clădirii (construită între anii 1920-1930) și dotarea cu echipamente moderne este în valoare totală de 1.669.491 lei (cu TVA), informează Primăria într-un comunicat de presă.

Lucrările de reabilitare a imobilului au avut în vedere: asigurarea utilităților (apă, canalizare, gaz, energie electrică), consolidarea și refacerea parțială a etajului și a planșeului peste parter, termoizolarea clădirii, repararea acoperișului, refacerea finisajelor interioare și exterioare, înlocuirea tâmplăriei interior/exterior, recompartimentări interioare pentru amenajarea de grupri sanitare, magazie, birou administrativ, refacerea instalațiilor de iluminat și de climatizare,  dotarea cu mobilier și aparatură modernă de proiecție și sonorizare. S-au realizat lucrări și la  grădina de vară a cinematografului, respectiv refacerea ecranului de proiecție,  construirea a două grupuri sanitare noi, precum și reamenajare exterioară.

  1. oare , asa sa fie
    sau a pus deja ochii pe cladire vre-o secta neoprotestanta

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.