Cluburile Economice Germane din România cer reducerea contribuțiilor pentru salarii ale angajatorilor până la sfârșitul anului

Cluburile Economice Germane din România cer reducerea contribuțiilor pentru salarii ale angajatorilor până la sfârșitul anului

Cluburile Economice Germane din România au adresat o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban și miniștrilor Economiei, Muncii și Educației.

Prin intermediul acesteia, Cluburile Economice Germane au făcut propuneri pentru combaterea efectelor negative generate de pandemia COVID-19 în economia românească.

Potrivit acestora, cele mai urgente si necesare măsuri cu care ar putea statul Roman sa sprijine mediul privat sunt:

  1. Permiterea îngrijirii copiilor mici într-un mediu organizat pentru a facilita reîntoarcerea părinților la locul de muncă.
  2. Introducerea conceptului de „muncă flexibilă” (Kurzarbeit), suplimentar conceptelor existente, conform conceptului din anexa 1
  3. Pentru firmele afectate de pandemie, reducerea contribuțiilor pentru salarii ale angajatorilor până la sfârșitul anului, cu condiția păstrării locului de muncă în acest interval de timp.
  4. Continuarea procesului de inlesnire a călătoriei în România din Europa fără obligativitatea carantinei, în special reintroducerea zborurilor. Un exemplu de model alternativ s-a implementat la aeroportul din Vienna: https://www.viennaairport.com/coronatest.Foto: Arhiva (DRW Arad)
    Scrisoare deschisă către Guvernul României

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.