Codul Rutier, MODIFICAT din nou. DEVINE OBLIGATORIE pe drumurile publice!

Codul Rutier, MODIFICAT din nou. DEVINE OBLIGATORIE pe drumurile publice!

Un nou proiect de act normativ care modifică prevederile Codului Rutier a fost promulgat, miercuri, de către președintele Klaus Iohannis.

Astfel, potrivit art. 33 alin. (2) din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, lucrările de pe drumurile publice vor trebui să fie semnalizate în timpul nopţii de lămpi luminoase, prin grija firmelor care se ocupă de execuţia acestora.

„Semnalizarea lucrărilor care se execută pe drumurile publice este obligatorie. Aceasta este însoţită pe timpul nopţii de lămpi cu lumină galbenă intermitentă sau în cascadă şi se efectuează de către executantul lucrărilor, cu avizul poliţiei rutiere, astfel încât să asigure deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, conform reglementărilor în vigoare”, se arată în documentul promulgat.

Până în prezent, în Codul rutier nu se făcea nicio precizare cu privire la semnalizarea luminoasă pe timp de noapte a lucrărilor executate pe drumurile publice. Concret, actul normativ dispune doar că “semnalizarea lucrărilor care se execută pe drumurile publice este obligatorie şi se efectuează de către executantul lucrărilor, cu avizul poliţiei rutiere, astfel încât să asigure deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, conform reglementărilor în vigoare”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.