Coldea, AUDIAT în Comisia de control a SRI din Camera Deputaţilor. Ce a SPUS şeful SRI

Coldea, AUDIAT în Comisia de control a SRI din Camera Deputaţilor. Ce a SPUS şeful SRI

Generalul Florian Coldea a fost audiat astăzi în Comisia de control a SRI din Camera Deputaţilor.

După aproximativ cinci ore de audieri, şeful Comisiei de control a SRI, Georgian Pop şi generalul Florian Coldea, directorul interimar al SRI, au făcut primele declaraţii.

Deputatul Georgian Pop, primele concluzii după audierile de luni: „Vreau să vă anunţ că nu s-au finalizat audierile. La acest punct de pe ordinea de zi (n.r. – este vorba despre acuzaţiile la adresa directorului interimar al SRI) fiecare coleg din comisie a adresat personal domnului director toate întrebările, pentru a înţelege acuzaţiile. Va mai urma o parte în care va fi prezentat raportul la zi privind verificarea internă din SRI. De comun acord am convenit cu domnul Coldea ca la această prezentare la raport dumnealui să nu fie prezent în sală”.

Generalul Florian Coldea, directorul interimar al SRI, a oferit şi el o scurtă declaraţie de presă, în care a afirmat că respinge categoric acuzaţiile la adresa sa. „Am pus la dipoziţia comisiei toate informaţiile solicitate şi am răspuns la toate întrebările. Atât instituţia, cât şi conducerea, şi-au menţinut echidistanţa în 2015. Activitatea şi colaborarea cu DNA şi DIICOT s-a desfăşurat în limitele legii. În privinţa afirmaţiilor la adresa instituţiei şi a mea personal, am solicitat permisiunea de a mă retrage pentru ca raportul să fie prezentat. Resping categoric afirmaţiile exprimate public: sunt denigratoare şi nu au temei real. Reafirm, însă, că orice persoană care are informaţii despre un fapt ilegal se poate adresa SRI sau celorlalte instituţii ale statului. Am asigurat membrii comisiei şi pe toţi cei interesaţi că SRI îşi face datoria în deplină legalitate şi cu bună credinţă”, a declarat Coldea.

Foto: SRI

  1. adevarul e la mijloc tic-tac tic-tac!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.