Colectarea deșeurilor din zonele 3 și 4 a fost deblocată

Colectarea deșeurilor din zonele 3 și 4 a fost deblocată

Colectarea deșeurilor din zonele 3 și 4 a fost deblocată prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Prefectul Gheorghe Stoian a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în contextul înteruperii activității de colectare și transport a deșeurilor de către operatorul de salubritate din zonele 3 (Ineu) şi 4 (Sebiș), societatea comercială Activ Salubritate SA,  acest fapt fiind de natură să afecteze sănătatea populației și să producă poluarea mediului înconjurător.

În acest context, la propunerea ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad, a Comisariatului Județean Arad al Gărzii Naționale de Mediu, dar și la cererea primarilor din cele 29 de unități administrativ-teritoriale afectate, Prefectul Gheorghe Stoian a supus votului o hotărâre prin care se constată situația de urgență de la nivelul localităților din cele două zone ale județului și se oferă cadrul legal necesar pentru desfășurarea colectării și transportului deșeurilor în prima etapă de către primării, prin resurse proprii. Primăriile vor colecta și transporta deșeurile la stațiile de sortare până când ADI-SIGD va efectua, printr-o procedură de urgență, delegarea temporară a serviciului către un operator autorizat, situație care va dura  până la desemnarea printr-o procedură de achiziție publică competitivă a unui nou operator.

Prin hotărârea adoptată astăzi s-a mai stabilit că ADI-SIGD va informa zilnic prefectul județului Arad, în calitate de președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență Arad, despre măsurile aplicate. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, Agenția pentru Protecția Mediului Arad, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, Direcția Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad vor monitoriza permanent și vor informa Prefectura despre situația existentă la nivelul zonelor 3 și 4.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.