Conducere interimară la Filarmonica Arad

Conducere interimară la Filarmonica Arad

Filarmonica arădeană va avea o conducere interimară, după ce actualul manager nu a obținut un reziltat satisfăcător la evaluarea pentru anul 2021.

Primăria Arad a făcut public rezultatul final al evaluării pentru anul 2021 a managementului Filarmonicii Arad, nota obținută de managerul Doru Orban fiind de 6.68.

Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr.189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură cu modificările și completările ulterioare: „În cazul în care nota finală se situează sub 7, rezultatul evaluării este nesatisfăcător”. 

Rezultat obținut de managerul Doru Orban în urma evaluării desfășurate în perioada 18 aprilie 2022 – 16 mai 2022, a fost 6,68. Acesta  i-a fost comunicat managerului Doru Orban care în termenul legal, mai exact în 20 mai, a contestat procedura evaluării. Pe 24 mai, Comisia de Soluționare a Contestațiilor  la  procedura de evaluare a managementului de la Filarmonica Arad numită prin HCLM nr. 214/2022 a respins această contestație, considerând-o neîntemeiată.

„Potrivit legii, în maximum 24 de ore de la data soluționării contestației, rezulatul final obținut de managerul Filarmonicii Arad, respectiv 6,68, trebuie aprobat de autoritate, astfel că ordinea de zi a ședinței extraordinare de azi a fost suplimentată cu hotărârea de Consiliu Local prin care se ia act de respingerea contestației domnului Orban și se aprobă rezultatul final al evaluării. Totodată se constată  încetarea de drept a contractului de management. Până la asigurarea prin concurs a managementului instituției, Consiliul Local va numi o conducere interimară”, a explicat viceprimarul Ilie Cheșa.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.