VIDEO/ Corp ceresc NEOBIȘNUIT, observat pe cerul României!

VIDEO/ Corp ceresc NEOBIȘNUIT, observat pe cerul României!

Echipa de la Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad (jud. Vaslui) a reușit să surprindă de pe teritoriul României o cometă mai puțin obișnuită. Iniţial, acest obiect era un asteroid cu numele 2013 UQ4, iar ulterior astronomii au descoperit că a devenit o cometă C/2013 UQ4 (Catalina).

„Descoperirea a fost făcută pe 23 octombrie 2013 la Observatorul Astronomic Catalina Sky Survey din Arizona. Astronomii au constatat că asteroidul studiat de ei s-a transformat într-o cometă, fenomen mai rar întâlnit, dar nu ieșit din comun. Se pare că un anumit tip de asteroizi ce conțin foarte multă gheață și gaze, pot să devină comete în momentul când aceștia se apropie de Soare”, a precizat muzeograful de la Planetariul Bârlad din cadrul muzeului vasluian, Ciprian Vîntdevară.

https://www.youtube.com/watch?v=baEtp1kFs7U

„Se pare că un anumit tip de asteroizi ce conțin foarte multă gheață si gaze, pot să devină comete în momentul când aceștia se apropie de Soare. Acest obiect va deveni destul de strălucitor și va fi vizibil chiar și vizual prin telescoape modeste la finalul lunii iunie și începutul lunii iulie”, a mai precizat Ciprian Vîntdevară, muzeograf la Planetariu si Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad si coordonator al Astroclubului „Perseus” din Bârlad.

Foto: universetoday.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.