Creațiile românești, APRECIATE la Paris Fashion Week! Despre ce brand este vorba (GALERIE FOTO)

Creațiile românești, APRECIATE la Paris Fashion Week! Despre ce brand este vorba (GALERIE FOTO)

Brandul românesc Flori de ie va participa în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2018 la Paris Fashion Week, cel mai prestigios eveniment mondial de modă, ia românească ajungând astfel pentru prima dată la Săptămâna Modei de la Paris.

După patru ani în care Flori de ie a promovat ia pe toate meridianele, cel mai iubit brand românesc dedicat portului tradiţional românesc va defila cu colecția capsulă Fleurs de pêche (Flori de păun) la Paris Fashion Week 2018.

Cea mai nouă colecţie capsulă Fleurs de pêche va fi prezentă la faimosul Hotel Ritz Carlton din Paris unde va avea loc Showroom Beautiful.

Zecile de ore de studiu pentru a anticipa tendințele viitoare în modă au reprezentat o extensie a procesului de cercetare care a stabilit tematica acestei colecții. Pentru realizarea ei au fost necesare peste 500 de ore de muncă, efortul a zeci de meșteșugari din toate colțurile țării, artiști și croitori extrem de talentați și de răbdatori, utilizându-se materiale prețioase, brodate sau pictate manual.

Conceptul este simplu şi pornește de la costumul tradițional din ținutul Năsăudului, având ca temă principală păunul, recunoscut ca simbol al frumuseții. Cu texturi prețioase și o paletă cromatică în tendințele internaționale, colecția capsulă Fleurs de pêche surprinde într-un mod original cu creaţii dedicate unor evenimente speciale –  red carpet, party, bridal și cocktail- și cuprinde rochii pe care au fost pictați păuni și apoi aplicate mărgele, veste și sacouri decorate cu mărgele, toate lucrate manual, reușind și de această dată să rămână aproape de portul tradițional românesc valorificat la un nivel superior.

În 26 septembrie, în cadrul Ambasadei României din Paris, la Palatul Behague a avut loc o seară de modă românească, organizată de Federația Română de Design și Accesorii, ce i-a avut ca protagonişti pe Flori de Ie, Cătălin Botezatu, Carmen Ormenișan, Alexandru Raicu și Laura Dincă. În deschiderea show-ului de modă au fost prezentate zece costume centenare de sărbătoare, precum și fotografiile surprinse de celebrul artist Alexandru Emanuel Zainea, în care fermecătoarea actriță Laura Cosoi dă viaţă celor 100 de ani de creaţie vestimentară autentică. Acestea fac parte din proiectul cultural România Centenară,  iniţiat de Flori de ie, cu sprijinul Brânduşei Bordeianu şi a lui Adonis Enache.

 „Sunt extrem de onorată să pot urca ia românească pe cel mai prestigios podium de modă şi să arăt lumii întregi frumuseţea ei. Costumele populare centenare care vor fi prezentate la Ambasada României din Paris, cât și colecția capsulă Fleurs de pêche, inspirate din arta tradiţională românească, vor fi contribuţia Flori de ie la completarea unei imagini consistente a României la Săptămâna Modei de la Paris de anul acesta”, a afirmat Cristina Chiriac, iniţiatoarea şi sufletul brandului Flori de ie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.