Credite bancare cu garanții de stat și dobânzi subvenționate, prin noul program IMM INvest Plus

Credite bancare cu garanții de stat și dobânzi subvenționate, prin noul program IMM INvest Plus

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM), precum și fermierii pot atrage noi finanțări.

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru Antreprenoriat şi Turism, susţine că începând cu această săptămână, microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM), precum și fermierii pot atrage noi finanțări, sub formă de credite bancare cu garanții de stat și dobânzi subvenționate, prin noul program IMM INvest Plus.

„Plafonul de garantare a programului a fost majorat cu peste 10 miliarde lei, la 17,75 miliarde lei, iar schema de ajutor de stat sub formă de granturi depășește 1,9 miliarde lei. Schema de ajutor de stat poate fi accesată până la data de 31 decembrie 2022 și oferă accesul la finanțări de maximum 10 milioane lei pentru proiectele de investiții/beneficiar și de maximum 5 milioane pentru capital de lucru. Procentul de garantare poate atinge până la 90% din valoarea împrumutului. Durata maximă a finanțărilor va fi de 72 de luni pentru creditele de investiții și de 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru”, susţine Glad Varga.

Potrivit parlamentarului arădean, ajutoarele de stat pot ajunge până la 500.000 euro/întreprindere/UAT, cu excepția domeniului producției primare de produse agricole, unde beneficiarii pot primi până la 62.000 euro/întreprindere sau de 75.000 euro pentru beneficiarii din domeniul acvaculturii și pescuitului.

„Ajutoarele de stat vor fi acordate sub forma de garanții pentru împrumuturi și granturi ce vor acoperi comisionul de risc, precum și comisionul de administrare pe toată durata de valabilitate a garanției acordate, iar dobânzile aferente creditelor vor fi subvenționate pe o perioadă de până la 12 luni”, precizează parlamentarul arădean.

Mai trebuie spus că antreprenorii se pot înscrie pe platforma www.imminvest.ro, pentru a accesa fondurile puse la dispoziție prin intermediul Programului IMM INVEST PLUS, utilizând oricare din componentele sale: IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION sau RURAL INVEST.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.