Criminal DEOSEBIT DE PERICULOS adus din Marea Britanie pentru a ispăși o PEDEAPSĂ de 25 de ani în România

Criminal DEOSEBIT DE PERICULOS adus din Marea Britanie pentru a ispăși o PEDEAPSĂ de 25 de ani în România

Un infractor deosebit de periculos a fost adus din Marea Britanie în România, pentru a executa o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru omor şi tâlhării, fapte comise în România, Franţa şi Marea Britanie.

Bărbatul de 31 de ani a săvârşit mai multe fapte de omor deosebit de grav, tâlhărie şi vătămare corporală gravă, pentru care a fost condamnat atât de instanţa din România, cât şi de cea din Marea Britanie.

El a fost adus în ţară grație colaborării judiciare dintre Poliția Română și Interpol.

Mihai Milea este originar din judeţul Călăraşi, iar în anul 2010 a omorât un bătrân din Constanța. Tânărul l-a strangulat cu un şnur şi l-a înjunghiat în partea dreaptă a gâtului cu un cuţit de bucătărie, ascunzând apoi cadavrul sub patul din dormitor. Ulterior, el a furat mai multe bunuri ale victimei, printre care portofelul cu bani, acte şi carduri bancare, telefonul mobil, cheile locuinţei şi ale autoturismului victimei. Milea a mai ucis un bătrân și în Franța. Bărbatul a fost prins cu telefonul mobil al victimei asupra sa, de către autoritățile din Manchester (Marea Britanie), unde a comis mai multe tâlhării. Faptele anti-sociale ale bărbatului nu s-au oprit aici. În timpul petrecut în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, l-a lovit cu un pix în ochi pe un coleg de detenţie.

În 16 ianuarie 2013, Mihai Milea a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Instanţa a dispus atunci să îi fie scăzută din pedeapsă perioada reţinerii şi arestării preventive, din 16 decembrie 2011 până în 16 ianuarie 2013.

În cursul investigaţiilor s-a constatat că Mihai Milea fugise din România a doua zi după comiterea faptelor, astfel încât Tribunalul Constanţa a emis pe numele său mandat european de arestare şi mandat de urmărire internaţională. La scurt timp după părăsirea ţării, Milea a jefuit şi sechestrat o persoană în Londra, fapte pentru care a fost condamnat în Marea Britanie la şapte ani şi două luni de închisoare, iar pe de altă parte s-a stabilit că tot el este suspectul principal pentru uciderea şi jefuirea unui bătrân în Paris.

În luna decembrie 2011, autorităţile judiciare britanice l-au transferat pe Milea în România, în vederea efectuării urmăririi penale şi judecării sale. Ulterior, Milea a fost trimis în Marea Britanie, pentru anchete care îl vizau.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.