Criticată la JOB pentru felul în care își coafează părul, o ANGAJATĂ ZARA vrea să-și dea șefii în judecată. Cum arată tânăra de la spate! (FOTO)

Criticată la JOB pentru felul în care își coafează părul, o ANGAJATĂ ZARA vrea să-și dea șefii în judecată. Cum arată tânăra de la spate! (FOTO)

O tânără de 20 de ani care lucrează la Zara își acuză managerii de discriminare și are de gând să renunțe la job, ba mai mult, să-și dea șefii în judecată după ce aceștia au criticat-o pentru felul în care își aranjează părul.

Cree Ballah, din Toronto, s-a prezentat la interviu pentru acest job în luna februarie. Pe atunci, fata avea extensii gri în păr. Cum acestea nu au fost pe placul angajatorului, tânăra a decis să renunțe la ele.

„Când m-am dus la coafeza mea i-am spus că nu pot avea nicio culoare în păr și i-am cerut să-mi facă cele mai simple împletituri pe care le poate face. M-am asigurat că erau foarte îngrijite”, povestește Cree.

A doua zi, însă, managerul de resurse umane a tras-o deoparte și i-a spus că împletiturile sale sunt „mult prea extreme”.

„Nu încercăm să te jignim, însă, ne dorim un look curat, profesional”, i-a spus managerul.

Tânăra s-a simţit jenată și umilită cu atât mai mult cu cât părul său este reprezentant pentru etnia sa:

„Tipul de păr pe care îl am ține de rasa din care fac parte, aşa că a fost o discriminare directă. Părul meu este greu de controlat şi încerc să-l controlez aşa cum pot, însă orice i-aș face nu este conform standardelor Zara”, a precizat fata.

Ballah a decis să elimine împletiturile după două zile, lucru care a costat-o aproape 200 $. Tânăra, care la început se temea că-și va pierde jobul, vrea acum să renunțe la el și să dea compania în judecată pentru discriminare.

braidMAIN-878x494 zara zara1

Sursa: citynews.ca

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.