Cros omagial la Arad, dedicat militarilor români răniți în teatrele de operațiuni

Cros omagial la Arad, dedicat militarilor români răniți în teatrele de operațiuni

Militarii români răniți în Afganistan, Irak precum și în alte teatre de operațiuni au fost omagiați în premieră la Arad.

În preambulul Zilei Naționale, a fost organizat primul cros omagial, la care au putut participa alergători de toate vârstele. Organizat de Universitatea Aurel Vlaicu și Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, evenimentul s-a bucurat de sprijinul Ministerului Apărării, prin Proiectul Invinctus.

Evenimentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute pe traseul: Cetatea Aradului – Podul Decebal – Podul Traian – Subcetate- Faleza Mureșului Micalaca – Parcul Eminescu, la crucea Eroilor ( traseu de 7,4 km). Alergarea s-a încheiat cu depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroilor.

La eveniment a participat și unul dintre membrii Invinctus Team Romania, care în acest an a participat la Jocurile Invinctus de la Toronto, Canada, unde România a obținut rezultate remarcabile la mai multe probe sportive. Ţara noastră a fost prima ţară din blocul estic invitată să participe la aceste jocuri.

Jocurile Invictus sunt o competiție sportivă înființată în anul 2014, de prințul Harry al Marii Britanii, la care participă militari răniți pe front, majoritatea în Irak și Afganistan cu scopul de a creşte  susținerea publică pentru militarii răniți din teatrele de operațiuni. Un alt scop al Jocurilor Invinctius este acela de a le oferi acestor oameni adevărați șansa de a lupta din nou, însă de această dată pe terenul de sport.

Sursa foto: https://www.facebook.com/InvictusTeamRomania/

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.