„Debarcarea” lui Orban și tonul temperat al lui Falcă

„Debarcarea” lui Orban și tonul temperat al lui Falcă

Sunt în stare să fac pariu, la ora la care scriu aceste rânduri, că Ludovic Orban va rămâne președinte al PNL și după Congresul care va avea loc anul acesta.

Pe ce mă bazez când afirm asta veți vedea în continuare.

În primul rând, pe faptul că, deși se spune că Emil Boc, Ilie Bolojan, Mircea Hava, Florin Roman, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu, Alina Gorghiu și chiar Gheorghe Falcă ar dori înlăturarea lui Orban, în afară de Rareș Bogdan și Robert Sighiartău nimeni nu a ieșit public cu o poziție de forță în care să spună: dom’le, gata, du-te acasă!

Tonul contestatarilor a fost mai degrabă moderat. Or, dacă vrei să trântești pe cineva la pământ îi dai o îmbrânceală serioasă, eventual îi mai pui și o piedică, nu-l înghiontești doar. Cu alte cuvinte, nici măcar ei, contestatarii lui Orban, nu cred în reușita demersului lor.

Să luăm, de exemplu, declarația pe temă a lui Gheorghe Falcă, liderul PNL Arad. „Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil și care va avea și o responsabilitate majoră pentru următorii patru ani, din poziția de președinte al Camerei Deputaților Eu nu mi-aș dori, personal, pentru că noi o să avem posibil în toamnă un Congres și eu cred că nu este nevoie să facă astăzi un astfel de gest, ci în cadrul Congresului, cei care vor fi responsabili și o să-și asume atât o candidatură pentru funcția de președinte, de prim-vicepreședinte, atunci partidul va intra în logica unei competiții interne (…) Eu cred că în acest moment, domnul Orban împreună cu echipa PNL are responsabilitatea să sprijine legislativ această guvernare”, a spus Gheorghe Falcă, citat de HotNews. Un Falcă moderat, chiar împăciuitor, de zici că nu-i el! Păi, dacă era sigur că Orban va fi înlăturat, nu sărea el, primul, direct la beregata acestuia? Ba bine că nu! Așadar, tonul moderat al lui Gheorghe Falcă, despre care se pot spune multe dar nu și că nu „vede” politica, mă face să cred că Ludovic Orban va câștiga un nou mandat la Congresul PNL.

Dacă mai amintesc – așa, în treacăt – și faptul că Orban e „numai” președintele Camerei Deputaților, cred că am dat suficiente argumente care să-mi susțină pariul.

  1. Orlando, daca Iohannis vrea o sa-l schimbe. Nu ai vazut ce muschi are? 😂

    Raspunde
  2. Falca, lasul, este în spatele puiului. Daca ceva va merge prost atunci merge și-i pupa tălpile lui Orban și îl lasă cu ochii în soare pe Rares

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.