„Degenerare” urbană pe nervii arădenilor și răspunsuri în BĂTAIE DE JOC de la Primărie (FOTO)

„Degenerare” urbană pe nervii arădenilor și răspunsuri în BĂTAIE DE JOC de la Primărie (FOTO)

Regenerarea urbană, proiectul de mare amploare al Primăriei, a ajuns să fie denumit, și pe bună dreptate, „Degenerare urbană”. Pe lângă faptul că lucrările nu sunt niciodată finalizate la timp, exemplu concret ce se întâmplă în centru zilele acestea, nervii arădenilor sunt puși la încercare și după ce sunt, teoretic, încheiate acțiunile de modernizare și reabilitare. Unele zone au fost pur și simplu „uitate”.

Un locatar al unui bloc de pe Calea Aurel Vlaicu este revoltat de felul în care (nu) au fost efectuate lucrările, dar mai ales, de felul în care au reacționat reprezentanții Primăriei când le-a fost sesizată problema. Mai exact, este vorba despre aleile de acces, aleile pietonale, respectiv spațiul de parcare din zona blocurilor Z11, Z12 și Z13, după derularea lucrărilor din cadrul programului de Regenerare urbană, cartier Aurel Vlaicu.

La adresa înaintată de Asociația de Locatari către Primăria Arad, răspunsul Serviciului Întreținere și Reparații Căi de Comunicații Terestre, din data de 21.08.2019, semnat  de director executiv ing. Liliana Florea și de încă doi ingineri, un consilier și șeful de serviciu, este sec și cinic în același timp, spune arădeanul, și se reduce la următoarea frază:

 „Repararea trotuarelor și aleilor pietonale la blocurile Z11,Z12, Z13, le vom cuprinde pe o comandă de lucrări din cadrul Contractului de Întreținere și reparații drumuri în Municipiul Arad- lot IV , la anul 2020.” 

 „Desigur, dezacordul și exprimarea defectuoasă aparțin funcționarilor care au formulat și semnat  acest răspuns. Era firesc ca răspunsul să cuprindă și motivația pentru care, zona mai sus menționată a fost «uitată», în condițiile în care, programul de regenerare se referă la reabilitarea întregului cartier A. Vlaicu. Nu vrem să credem că locatarii celor trei blocuri sunt considerați cetățeni de mâna a doua de către reprezentanții primăriei. De aceea așteptăm ca, în perioada imediat următoare, aleile  pietonale și cele de acces aferente blocurilor Z11, Z12 și Z13, precum și terenul din spatele blocului Z12 de pe care au fost demolate garajele, să fie amenajate/asfaltate”, spune locatarul blocului Z12.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.