DESTIN TRAGIC/ Iniţiatorul campaniei „provocarea galeţii cu gheaţă” a murit ÎNECAT

DESTIN TRAGIC/ Iniţiatorul campaniei „provocarea galeţii cu gheaţă” a murit ÎNECAT

Unul dintre iniţiatorii campaniei „provocarea galeţii cu gheaţă” (Ice Bucket Challenge), Corey Griffin, a murit la vârsta de 27 de ani înecat, după ce a sărit în apă de pe acoperişul unei clădiri de două etaje, loc folosit frecvent de localnici pentru sărituri în ocean, potrivit Poliţiei din Nantucket. Un salvamar aflat în apropiere a încercat în zadar să-l resusciteze, potrivit Business Insider. Apropiații susțin că Griffin a suferit un traumatism la coloană vertebrală, ceea ce a condus în cele din urmă la înec.

Griffin lucra pentru compania de finanţe Risk Assistance Network + Exchange (RANE) din New York și s-a implicat în popularizarea campaniei „provocarea galeţii cu gheaţă” (Ice Bucket Challenge) ce are ca scop susţinerea asociaţiei ALS împotriva luptei cu scleroza laterală amiotrofică, după ce prietenul său, Pete Frate, a fost diagnosticat cu această boală. Cu câteva zile înainte de accident, el reuşise să strângă 100.000 de dolari pentru campania umanitară.

„Pentru Griff să ofere ajutor nu repretezenta nimic nou. El a organizat un eveniment pentru mine în 2012, la câteva luni după ce am fost diagnosticat. A muncit foarte mult în ultimele săptămâni pentru ALS. Discutam zilnic despre modalităţile prin care am putea strânge fonduri şi plănui evenimente”, a declarat Pete Frates, fost jucător de baseball.

Foto: guardianlv.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.