Drapelul național, arborat GREȘIT pe clădirea Primăriei. USR Arad cere respectarea legii

Drapelul național, arborat GREȘIT pe clădirea Primăriei. USR Arad cere respectarea legii

USR Arad cere administrației locale să poziționeze corect, în acord cu legea și uzanțele de protocol, drapelul național care acum este arborat invers pe clădirea Primăriei.

Conform Legii 75 din 16 iulie 1994, privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice, „în situația în care o dată cu drapelul României se arborează și unul sau mai multe drapele de stat străine, drapelul României se arborează astfel:a) când drapelul României se arborează alături de un singur drapel de stat străin, drapelul României se va așeza în stânga, privind drapelele din față”.

„În prezent, numeroase perechi de drapele ale României și Consiliului Europei sunt arborate pe fațada Primăriei Arad, fără a respecta această cerință: tricolorul este poziționat la dreapta steagului european, adică invers. Solicităm poziționarea loc corectă, precum și mai multă atenție la folosirea simbolurilor naționale”, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.