Drumeţie de noapte, cu lună plină şi stele căzătoare

Drumeţie de noapte, cu lună plină şi stele căzătoare

Consiliul Judeţean împreună cu Asociaţia „Hoinarii Zărandului” şi serviciul Salvamont – Salvaspeo promovează turismul montagnard printr-o propunere inedită: Drumeţie pe timp de noapte.

Traseul, în lungime de 45 de kilometri, parcurge circuitul „Sălaşelor Ţărăneşti”, de la cabana Moţeşti (Văsoaia) la refugiul Strănaşa. Drumeţia va avea loc în perioada 4 – 6 august a acestui an, circuitul propus fiind cel de-al doilea ca lungime din Munţii Zărandului.

„Dorim să lansăm o provocare tuturor montagnarzilor şi iubitorilor de mişcare, pe un traseu proaspăt trasat şi amenajat. Am organizat evenimentul la începutul lunii august, pe timp de noapte, deoarece în perioada respectivă este lună plină şi sezonul perseidelor, adică al stelelor căzătoare. Ne aşteptăm la o participare consistentă, cu invitaţi nu doar din judeţul nostru, ci şi din alte judeţe, din Ungaria, posibil şi din Serbia”, a afirmat Nagy Arpad, preşedintele Asociaţiei „Hoinarii Zărandului”.

„Pentru revitalizarea turismului arădean ne propunem cât mai multe acţiuni de acest gen, pe diferite paliere turistice. Turismul montan, bazat pe drumeţie sau pe cicloturism, reprezintă o componentă importantă a strategiei noastre în acest domeniu”, a precizat la rândul său Andrei Ando, directorul Direcţiei de Comunicare şi Strategii, în componenţa căreia se află şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Arad.

  1. Buna ideea, dar sa aveti grija sa nu se rataceasca Ando. Nu de alta dar n-as vrea sa-l vad pe Falca plangand.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.