DUCU BERTZI cântă la Arad, în cadrul unui spectacol organizat cu ocazia Târgului de Iarnă

DUCU BERTZI cântă la Arad, în cadrul unui spectacol organizat cu ocazia Târgului de Iarnă

Primul recital la Târgul de Iarnă, după spectacolele programate să se desfășoare la deschiderea oficială, va fi prezentat de Ducu Bertzi.

Ducu Bertzi va urca pe scenă, duminică, 25 ianuarie 2018, de la ora 18.00 și va aduce publicului multe dintre cântecele cunoscute atât din perioada Cenacului Flacăra cât și după.

Târgul de Iarnă va începe sâmbătă, 24 noiembrie 2018 și va dura până în 8 ianuarie.

Deschiderea oficială a Târgului de Iarnă va avea loc sâmbătă, pentru care a fost pregătit un program artistic care va dura patru ore cu: balerini de la Opera din Cluj Napoca, trupa de spectacol stradal Magic Drummers din Belgia, Nicola și un show de acrobație aeriană și baloane cu heliu.

În perioada 26-29 noiembrie, zilnc, între orele 17.00 și 19.00, la Târgul de Iarnă vor avea loc concerte de colinde și cântece de iarnă care vor fi prezentate de copii de la grădinițele si școlile din oraș.

Ducu Bertzi (n. 21 septembrie 1955, Sighetu Marmației) este un cantautor și folkist român.

Din clasa a noua, împreună cu un grup de prieteni, a înființat grupul Mi bemol rock. Cu această formație, Ducu Bertzi a cântat, la serile de dans ale liceului, piese românești și din repertoriul unor formații la modă. Treptat, a renunțat la chitara electrică în favoarea celei acustice.

Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976, la Baia Mare, iar consacrarea în Cenaclul Flacara a avut loc, în toamna anului 1979, când a lansat cântecul „Când s-o-mpărțit norocul“, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985.

După o perioadă în care muzica folk a intrat într-un con de umbră, în 1986, Ducu Bertzi a continuat să înregistreze noi piese, dintre care cele mai cunoscute s-au transformat în șlagăre: „Și de-ar fi“, „Floare de colț“, „M-am îndrăgostit numai de ea“, „Suflet fără chei“, „Omul pădurii“, „Iertările“, „Unde oare“, „Focul vânăt e gonit de vânt“.

A susținut aproximativ 4.500 de concerte atât în țară cât și în străinătate, în mijlocul comunităților românești (21 de țări).

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.