Ecografii, radiografii, tomografii computerizate, toate în regim de urgență, la Spitalul Județean Arad

Ecografii, radiografii, tomografii computerizate, toate în regim de urgență, la Spitalul Județean Arad

Pacienții care ajung în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad și care necesită investigații imagistice, respectiv tomografie computerizată, vor fi examinați direct în Compartimentul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul UPU.

Tomograful a fost recent autorizat, de către CNCAN, în vederea utilizării, iar acum compartimentul este complet funcțional, aici efectuându-se ecografii, radiografii și tomografii computerizate, toate în regim de urgență!

Compartimentul de Radiologie și Imagistică Medicală UPU a fost construit și dotat cu aparatură medicală cu ajutorul  fondurilor europene accesate de către Consiliul Județean Arad, și este amplasat în vecinătatea sălii de tratament a Unității de Primire Urgențe.

De asemenea, activitatea medicală este asigurată de către personal angajat al unității medicale dar și prin servicii de Tele-Radiologie.

Computerul tomograf din acest compartiment este destinat strict pacienților din UPU, iar aparatele CT din cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală sunt utilizate pentru pacienții care se prezintă la spital în regim ambulatoriu, pe bază de programare, respectiv pentru pacienții internați în secțiile spitalului.

Sursă foto: SCJU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.