Elevatoare auto noi vs. elevatoare auto second hand

Elevatoare auto noi vs. elevatoare auto second hand

Dacă doriți să achiziționaţi un elevator auto 2 coloane sau un elevator auto foarfeca și nu v-ați hotărât dacă să investiți într-un elevator auto sau un un utilaj vechi, iată câteva argumente pro și contra fiecăreia din cele două variante pentru ca dumneavoastră să puteți face o alegere în cunoștință de cauză.

Prin ce se deosebește un elevator auto nou de unul deja folosit?

Dacă nu ar fi vorba de preț, cu toții suntem de acord că nimic nu se compară cu un utilaj nou, proaspăt scos de pe linia de producție. Elevatoarele sunt utilaje grele care funcționând pe baza principiului hidraulic descoperit de Pascal, ridică vehicule de diferite dimensiuni, dar cu o greutate mai mică decât sarcina maximă de ridicare a utilajului.

Elevatoarele auto dispun de o forță extraordinară, însă mecanismul din spatele lor este unul simplu. Și deși funcția de bază este aceeași la toate elevatoarele, diferența constă în detalii. Sistemele de blocare și deblocare automată sunt două exemple de particularități ale elevatoarelor care trebuie să funcționeze impecabil pentru ca un elevator, fie el și second hand, să merite investiția.

Elevatoarele auto, cu cât sunt mai scumpe, cu atât au mai multe piese și sisteme care se pot defecta în timp și de aceea, atunci când prețul unui elevator folosit vi se pare prea mic ca să fie adevărat, s-ar putea ca valoarea lui să reflecte defecțiunile acestor sisteme.

În ce condiții merită să luați în considerație investiția într-un utilaj vechi?

Nu excludeți din start ideea de a achiziționa un utilaj second hand mai ales dacă acesta provine dintr-o sursă de încredere. Însă nu vă echipați atelierul doar cu lucruri vechi deoarece clienții vor lua în calcul și calitatea dotărilor de care dispuneți atunci când vă vor compara cu concurența.

Dacă doriți să achiziționați un elevator second hand, verificați lista de mai jos și doar dacă bifați fiecare element gândiți-vă serios la cumpărarea lui.

・Este mult superior unui elevator nou de același preț?

Dacă dispuneți de un buget de 5-6000 de lei și sunteți în cumpănă dacă să achiziționați un elevator auto cu două coloane și sisteme de blocare și deblocare manuală sau un elevator auto de tip foarfecă, second hand, special proiectat pentru geometria roților, cu sisteme automate și unitate de comandă la același preț cu cel cu două coloane, în funcție de starea sa, s-ar putea să merite mai mult cel din urmă.

Din punct de vedere al prețului, dacă ar fi să-l achiziționați nou, un elevator foarfecă precum cel descris aici costă de aproximativ de cinci ori mai mult decât cel cu două coloane. De aceea, dacă el funcționează într-o stare perfectă faceți o afacere profitabilă.

Pe de altă parte, dacă ați avea ca variantă elevatorul nou cu două coloane și puține funcții automate și unul vechi asemănător cu cel nou ca model și doar puțin mai ieftin, sfatul nostru este să nu faceți rabat de la calitate pentru economisirea câtorva sute de lei pe care s-ar putea să-i pierdeți pe întreținere.

・Vine însoțit de o carte cu revizii sau un caiet de întreținere?

Nici măcar noi, nu toate elevatoarele auto vin însoțite de o carte cu revizii, dar dacă elevatorul second hand pe care îl aveți în vedere are una, aceasta ar trebui să constituie un bonus în momentul în care luați decizia de cumpărare. În această carte cu revizii se trec detalii cu privire la toate reviziile și reparațiile pe care elevatorul le-a suferit în timp și de aceea, în calitate de client care cumpără un elevator deja folosit, vă ajută să-i aflați istoricul din surse scrise, mai credibile decât cele transmise din generație în generație pe cale orală.

・Se vinde cu toate accesoriile cu care a fost cumpărat inițial?

Mulți proprietari de elevatoare auto tind să piardă piesele auxiliare ale utilajelor lor. Acestea dispar pur și simplu în momentul revânzării și noul proprietar nu are încotro decât să cumpere piese noi pentru utilaje vechi, care de multe ori nici nu sunt simplu de găsit. Dacă doriți să achiziționați un elevator la mâna a doua, asigurați-vă că îl veți putea folosi așa cum îl cumpărați, sau dacă îi lipsește ceva, lipsa piesei respective să se reflectă și în prețul de revânzare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.