Elicopterele de luptă ale armatei române, CONSEMNATE LA SOL. Află DE CE!

Elicopterele de luptă ale armatei române, CONSEMNATE LA SOL. Află DE CE!

Toate elicopterele de luptă şi salvare medicală ale armatei de tip IAR-330 sunt consemnate la sol. Decizia a venit după un incident în care unul dintre aparate a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe un câmp din Argeş.

Incidentul s-a petrecut marți, în timpul unui zbor de antrenament, când echipajul unui elicopter IAR-330 PUMA Socat (varianta modernizată a IAR-330) al Bazei 90 Transport Aerian a sesizat vibraţii peste limita normală şi a acţionat conform procedurilor în vigoare. După aterizare, în urma verificărilor, s-a constatat fisurarea unei pale a elicei anticuplu, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene anchetează circumstanțele producerii evenimentului. În acest moment, elicopterele IAR-330 sunt oprite de la zbor până când vor fi stabilite cauzele incidentului. Este o procedură standard pentru astfel de situații.

Armata are peste 120 de astfel de aparate, iar decizia nu intervine într-un moment tocmai bun, în condițiile în care o parte dintre aceste elicoptere participau în aceste zile la exercițiul militar de la Câmpia Turzii.

Foto: cavok-aviation-photos.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.