Eroare majoră la Google Maps: Cauţi Statul Islamic şi te trimite la Paris

Eroare majoră la Google Maps: Cauţi Statul Islamic şi te trimite la Paris

Serviciul de hărți Google Maps s-a confruntat astăzi cu o situație cel puțin ciudată. La două zile de la atacurile teroriste din Paris, dacă voiai să cauţi „Daesh” (un alt nume sub care e cunoscut Statul Islamic) în aplicaţia de telefon sau pe site, atunci erai localizat în sala de concerte Bataclan din Paris, unde a avut loc unul dintre atentatele de vineri seara din capitala Franţei, informează BFM TV.

 

eroare google

Specialiștii susțin că acest lucru nu trebuie interpretat ca şi când Statul Islamic s-ar fi „mutat” la Bataclan. Nu este vorba nici de un atac al hackerilor, cum ne-am putea gândi. Eroarea ar putea avea legătură cu algoritmii folosiţi de Google Maps.

„Algoritmul extrage anumite porţiuni din recenziile lăsate de utilizatori pentru a oferi o înţelegere mai bună a cuvintelor-cheie care au legătură cu locul respectiv”, susțin experții IT.

E posibil ca cele două cuvinte cheie Bataclan şi Statul Islamic să fie folosite împreună în multe recenzii, astfel că algoritmul Google Maps este „păcălit” și crede că e vorba de una şi aceeaşi locație.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.