Eterna problemă a CET-ului, din nou subiect de DISPUTĂ în CLM. Ședința s-a încheiat cu trei DEMISII

Eterna problemă a CET-ului, din nou subiect de DISPUTĂ în CLM. Ședința s-a încheiat cu trei DEMISII

CET-ul din Arad este deja de foarte mult timp într-o situație critică, atât din punct de vedere financiar cât și juridic. Anul trecut în timpul iernii arădenii erau cât pe ce să rămână fără căldură, iar acum, în 2017, problemele încă nu s-au rezolvat.

În cadrul ședinței publice extraordinare de astăzi a Consiliului Local Municipal, proiectul de hotărâre care a iscat numeroase discuții în contradictoriu a fost cel privind aprobarea Studiului de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluției optime de gestionare a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, care prevede atribuire directă a contractului de delegare a gestiunii către SC CET Hidrocarburi SA Arad.

Lilioara Stepănescu, secretarul CLM, a vorbit despre istoricul CET și despre legalitatea acestei soluții, fiind susținută de viceprimarii Călin Bibarț și Levente Bognar.

Opoziția, în frunte cu Beniamin Vărcuș, liderul grupului PSD-ALDE, au votat împotrivă pe motiv că această soluție nu este nelegală și că din cauza celor de la putere CET-ul a ajuns în pragul falimentului.

Marin Lupaș, consilier local independent, deși a votat pentru, a declarat că CET-ul se află în mijlocul luptei politice dintre PSD și PNL și că cele două partide trebuie să găsească rapid o soluție pentru ca arădenii și angajații societății să nu aibă de suferit.

Proiectul de hotărâre nu a trecut, nefiind întrunit numărul necesar de voturi, iar din acest motiv, consilierii Szabo Mihai, Lucian Riviș-Tipei și Florin Mariș au anunțat că își dau demisia din Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la CET.

  1. Astia si-au dat demisia pentru ca nu erau platiti in AGA.Hai sa mai lase vrajeala si sa mai faca ceva si pt.aradeni ca oricum ei si nevestele lor sau aranjat prin diverse cosilii de administratie remunerate.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.