Evazioniştii SCAPĂ de URMĂRIREA PENALĂ! Ce prevede proiectul de lege adoptat astăzi de Senat

Evazioniştii SCAPĂ de URMĂRIREA PENALĂ! Ce prevede proiectul de lege adoptat astăzi de Senat

Senatul a adoptat, astăzi, un proiect de lege care prevede că persoanele acuzate de evaziune fiscală vor scăpa de urmărirea penală dacă achită prejudiciul integral, plus 50 la sută din suma datorată. Cei vinovaţi pot beneficia o singură dată de această prevedere legală.

„În cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 și 9, dacă, în cursul urmăririi penale, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 50% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile și penalitățile, se va dispune, o singură dată, renunțarea la urmărirea penală”, se arată în proiectul adoptat de Senat.

„În cazul săvârșirii unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 și 9, dacă, în cursul judecății, până la terminarea cercetării judecătorești, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 50% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile și penalitățile, instanța va dispune, o singură dată, pedeapsa amenzii penale”, se mai arată în proiect, care urmează să fie supus la vot şi în Camera Deputaților, care este decizională în acest caz.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.