FALS în Consiliul Local Municipal! Grupul de iniţiativă „Salvaţi Parcul Eminescu” solicită întrunirea DE URGENŢĂ a CLM!

FALS în Consiliul Local Municipal! Grupul de iniţiativă „Salvaţi Parcul Eminescu” solicită întrunirea DE URGENŢĂ a CLM!

Grupul de iniţiativă „Salvaţi Parcul Eminescu”, format din reprezentanţi ai societăţii civile din Arad, solicită întrunirea de urgenţă a Consiliului Local Municipal „în vederea anulării amendamentelor ilegale la Planul Urbanistic al Zonei Construite Protejate (HCLM 201/2014)”.

„Până la intrarea în legalitate a Hotărârii 201 anunțăm intensificarea protestelor, acțiuni pe cale juridică și organizarea unui nou miting în 7 februarie 2015”, se arată într-un comunicat de presă al grupului de iniţiativă.

„Adoptarea ilegală, de către CLM Arad, a amendamentelor la Planul Urbanistic al Zonei Construite Protejate (PUZCP), în ședința din 17.07.2014, este premiza transformării parcului Eminescu în parcare. Modificând Planul Urbanistic, fără acordul proiectantului care l-a elaborat și semnat, Consiliul Local a comis un fals, semnătura proiectantului și avizele instituțiilor statului fiind valabile pe o formă anterioară și nu pe cea modificată. S-a creat astfel cadrul realizării de investiții prin eludarea completă a procesului de avizare”, precizează reprezentanţii grupului „Salvaţi Parcul Eminescu”.

Aceştia arată că, în problemele de urbanism, legiuitorul permite consiliului local să se pronunțe doar prin adoptarea de planuri urbanistice întocmite de proiectanți autorizați și avizate de organele Statului Român: „Metodologia de avizare a PUZ elaborată de Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului (Ordin MLPAT 176/2000) prevede că după obținerea tuturor avizelor pe proiectul PUZCP, numitul minister pune avizul final și, cităm, „returnează documentația, vizată spre neschimbare”. Modificarea PUZCP se putea face doar prin reluare procesului de proiectare și avizare”.

„Am sesizat Prefectura Arad cu privire la adoptarea ilegală a amendamentelor la Hotărârea 201/2014 și cerem anularea acestor amendamente de către instanță concomitent cu suspendarea hotărârii pe perioada acțiunii în contencios. De asemenea există indicii că adoptarea acestor amendamente are și o latură penală, aspect pe care îl analizăm pentru a sesiza parchetul. Însă, Consiliul Local al Municipiului Arad are puterea, conferită de lege, de a îndrepta acestă situație. Cerem întrunirea în cursul acestei luni a CLM Arad pentru a adopta o hotărâre prin care să elimine amendamentele mai sus menționate și să repună Hotărârea 201/2014 în condiția de legalitate. Cerem anularea licitației pentru Studiul de Fezabilitate în cauză. Dacă aceaste cereri nu vor fi îndeplinite vom intensifica protestul nostru și vom organiza un nou miting în 7 februarie 2015”, ameninţă grupul de iniţiativă „Salvaţi Parcul Eminescu”, susţinut de Alternativa Civică, Asociația Pro Urbe, Mișcarea Arădeană, Respiră Verde, Galeria Oldart, Centrul pentru Studii și Inițiativă Civică, Asociația „Miloș Cristea”, Asociația Krysallis, Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad şi ULAL Arad.

  1. Nu distrugeti ce nu puteti repara, nici voi si nici urmasii urmasilor vostri. Daca sunteti buni numai pentru a distruge, cred ca nu ne reprezentati deloc, acolo la Primarie, si atunci cel mai bine ar fi sa plecati!

    Raspunde
  2. cineva va lua bani buni pe taierea unor copaci seculari

    Raspunde
  3. degeaba se convoaca c.l.m. tot ombilico del mondo are majoritatea.

    Raspunde
  4. Degeaba visam la progres, evolutie….. Bine a zis Brucan ca suntem in urma cu 20 ani ! E penibil sa spui ca vrei o tara ca afara cand tu nu vrei sa inaintezi deloc ca si cetatean…..

    Raspunde
  5. In mod clar cea ce vrea Falca sa faca cu parcul Eminescu este de neacceptat, cum tot la fel mi se pare ca procedeaza miscatorul…fremetator….Cristea, si nu mi se pare onest.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.